Preprost trik, s katerim boste supergam povrnili belino (VIDEO)

Magazin 20. Feb 202405:15 0 komentarjev
bele superge
Foto: PROFIMEDIA

Zobna pasta je učinkovita tudi pri čiščenju superg. Tista, za katero proizvajalec trdi, da bo pobelila vaše zobe, bo vrnila sijaj tudi belim supergam.

Bele superge so še vedno zelo priljubljene, imajo pa eno slabost: na njih se pozna vsaka packa in sčasoma izgubijo snežno belino.

Da bi jo povrnili, lahko v specializiranih trgovinah kupite veliko sredstev. Vendar imate eno veliko cenejše, a prav tako učinkovito skoraj zagotovo že doma. Zobna pasta, posebej tista, za katero proizvajalec trdi, da bo pobelila vaše zobe, bo madeže temeljito odstranila iz vaših superg, prav tako jih bo pobelila. Pri tem je ključnega pomena, da zobna pasta vsebuje vodikov peroksid, ki je belilno sredstvo.

Zobno pasto na superge nanesite z zobno ščetko in z njo zdrgnite vsak copat posebej, tudi podplate. Nato pustite stati 10 do 15 minut. Po tem času superge obrišite z vlažno krpo in spet bodo bele in svetle.

Za večji učinek lahko pred tem superge operete v pralnem stroju in uporabite prašek za belo perilo, ki prav tako vsebuje belilo.

Preden zobno pasto nanesete na čevlje, preizkusite njeno delovanje na predelu superge, kjer bo to najmanj opazno. Nanesite le kapljico in pustite stati 20 minut. Po tem času jo odstranite in poglejte, kakšen je učinek.

Zobno pasto lahko uporabite tudi za čiščenje vezalk. V skledo nalijte nekaj vode, na zobno ščetko pa iztisnite kepico paste in zdrgnite vezalke. Nato jih pustite še nekaj minut, da se namakajo, in posušite.

@josezunigaimprovement Sneakers always dirty?👟 Jose reveal how to clean your shoe with no money.🚫💰 #josezuniga #cleanshoeshack #sneaker ♬ Night Drive – Wilee

In še en majhen trik. Če želite, da bodo vaše superge ostale bele dlje časa, jih takoj po nakupu ali po globinskem čiščenju posprejajte z zaščitnim lakom. Lak bo ustvaril tanko plast, ki bo preprečila nabiranje umazanije, tekočin in barv na površini superg. Lak sicer lahko uporabite na vseh materialih za čevlje, kot so usnje, semiš, najlon, platno in drugi materiali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!