Prihodnji teden bodo začeli dvigati prevrnjeno transformatorsko postajo

Slovenija 10. Jan 202315:45 0 komentarjev
Železniška postaja v Zidanem Mostu
Srdjan Živulovič/BOBO

Na železniški progi pri Zidanem Mostu bodo tovor, ki se je z vlaka prevrnil v soboto, pričeli odstranjevati prihodnji četrtek. Transformatorsko postajo, ki je med padcem poškodovala eno osebo, bo pomagalo dvigniti posebno dvigalo iz Avstrije.

Prevrnjeno transformatorsko postajo, ki je v soboto padla s tovornega vagona pri Zidanem Mostu, bo avstrijsko podjetje začelo dvigovati 19. januarja. Posebno dvigalo bodo iz Avstrije pripeljali po cesti z izrednim prevozom, je danes povedal direktor SŽ-Infrastrukture Matjaž Krajnc. Zaključek del je predviden do 22. januarja.

Kot so sporočili z laške občine, je odprava posledic izrednega dogodka na železniški postaji v Zidanem Mostu že v teku. “Trenutno smo v fazi priprave pogojev za dvig prevrnjenega tovora. Pri spomeniku ob železnici nameravamo postaviti in utrditi ploščo za postavitev 1000 ton težkega dvigala, ki bo tovor postavilo nazaj na vagone vlaka,” je še dejal Krajnc.

Zakaj je v noči na soboto prišlo do nesreče, ko je z enega od vagonov zdrsnila več sto ton težka transformatorska postaja, pri tem pa je odtrgalo kabino vagona in je ta zgrmela po nabrežju Save, še ni znano. Češki državljan, ki se je pri tem huje poškodoval, je še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici, gmotna škoda pa je velika.

Trenutno sta na železniški postaji Zidani Most odprta dva od treh tirov. Tretji bo zaprt do končne sanacije, ki bo predvidoma čez tri tedne, so v ponedeljek za STA povedali na Slovenskih železnicah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!