Primorski policisti: Razmere so res izjemne

Slovenija 23. Jan 202310:50 0 komentarjev
Avtocesta
Zajem zaslona/N1

Zimske razmere so povzročile zastoje na avtocesti in regionalnih cestah na območju koprske policijske uprave. Razmere so izjemne: ne le, da sneži, piha tudi močna burja. Vozniki tovornih vozil lahko v času sneženja tudi v prihodnje pričakujejo prepoved vožnje.

Zimske razmere povzročajo težave v prometu tudi na območju Policijske uprave (PU) Koper. Zastoji so tako rekoč na vseh cestah – regionalnih in  avtocesti, razmere so “res izjemne”. Poleg sneženja piha močna burja in dela zamete.

Zjutraj je bila zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta avtocesta od Postojne proti Uncu, zaradi zdrsov je bil zastoj tudi v Matenji vasi, Hruševju in na več drugih cestah. Zaradi močne burje so zjutraj zaprli cesto od Razdrtega proti Ajdovščini, poleg tega je bila nekaj časa zaradi zdrsa tovornega vozila zaprta regionalna cesta med Postojno in Razdrtim. Po 9.30 je po avtocesti stekel promet za osebna vozila.

Policisti PU Koper, ki so na terenu, ugotavljajo, da ima večina voznikov vso obvezno zimsko opremo. Nekatere, ki je niso imeli, so oglobili.

Vozniki tovornih vozil lahko v času sneženja tudi vnaprej pričakujejo prepoved vožnje.

Opozorilo voznikom

Policisti koprske policijske uprave spričo vremenskih razmer voznike opozarjajo, naj bodo previdni in naj se na cesto nikakor ne podajo brez zimske opreme. Ne pozabijo naj niti na močno zmanjšano vidljivost, predvsem zaradi močne burje, zaradi česar je treba prilagoditi vožnjo. Policisti opozarjajo tudi na varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna.

Policisti prav tako voznikom priporočajo, da se v tem času ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno. Svetujejo jim še, naj ne pozabijo na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti. V avtu naj imajo dovolj  goriva, na pot pa naj se odpravijo pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno naj vnaprej preverijo prometne razmere na relaciji, kamor se podajajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!