Protestniki tudi agresivni, ovirajo delo ekipe N1

N1 video 29. Sep 202117:57 > 20:42 3 komentarji

Na današnjem protestnem shodu, ki se odvija v Ljubljani, je bil tarča provokacij tudi naš novinar Miha Orešnik. Poglejte, kako so protestniki ovirali delo ekipe N1.

Protestniki so se danes zbrali tretjo sredo zapored, po začetku pred Kongresnim trgom pa se je nato večja množica odpravila proti predsedniški palači, nato pa še naprej proti Šiški ter se ponovno začela vračati proti centru.

Velika množica je poskrbela za prometni kolaps v središču mesta, tarča protestnikov pa je bil tudi naš novinar Miha Orešnik, ki se javljal v živo.

Protestniki so se večkrat ustavili ob njem in mu močno oteževali delo ter se prerivali pred mikrofonom in bili sovražno nastrojeni. Novinarja in medije so zmerjali z vpitji gesel “lopovi” in “lažnivci”. Med vklopom so poskušali povedati različna gesla, v enem primeru pa so mu tudi poskušali iztrgati mikrofon.

Protestniki so vedno bolj agresivni. Napadli so tudi novinarko Sveta na Kanalu A. Ovirali so njo in snemalca, proti njima pa so metali predmete, tudi steklenice.

Policija je kasneje uporabila tudi vodni top, nekaj časa pa je bila zaprta tudi severna obvoznica.

Več o dogajanju na protestih:

>> PO SEDMIH URAH PROTESTNIKE ODGNALI POLICISTI IN DEŽ
>> TRENUTEK, KO JE POLICIJA UPORABILA TUDI VODNI TOP IN SOLZIVEC
>> PROTESTNIKI ZAPRLI SEVERNO OBVOZNICO IN CESTE PO LJUBLJANI
>> MOČAN POK NA TRGU REPUBLIKE