Radio Ga Ga po Hribarju: Tradicijo satiričnega pretresanja želimo nadaljevati

Kultura 22. Sep 202318:44 3 komentarji
Sašo Hribar
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Oddaja Radio Ga Ga brez Saša Hribarja nikoli več ne bo, kot je bila. Tega se zavedajo tudi ustvarjalci oddaje, ki se bodo v naslednjih dneh pogovorili o njeni prihodnosti. Pravijo pa, da si želijo nadaljevati "tradicijo satiričnega pretresanja družbenega dogajanja".

Po smrti radijskega voditelja in satirika Saša Hribarja je usoda priljubljene radijske oddaje Radio Ga Ga negotova. Hribar, ki je satirično oddajo začel ustvarjati leta 1989, je kljub ekipi soustvarjalcev in imitatorjev namreč ostal ključen in najbolj prepoznaven glas oddaje.

Ustvarjalci te priljubljene oddaje so na omrežju X delili zapis, da so pred težko odločitvijo, kako negovati “desetletja dolgo tradicijo najbolj žlahtne radijske satire in imitacije”. Kot pravijo, si želijo nadaljevati “tradicijo satiričnega pretresanja družbenega dogajanja”.

“O podobi petkovih dopoldnevov na Prvem se bomo programski ustvarjalci skupaj z ustvarjalci oddaje pogovorili v naslednjih dneh,” so še zapisali v objavi. Do končne odločitve bo petkov dopoldanski termin Radia Ga Ga glasbeno obarvan.

Prejšnji petek so sicer na prvem programu Radia Slovenija pripravili posebno oddajo, v kateri so se sodelavci spominjali Hribarja in skupnega ustvarjanja legendarne satirične oddaje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje