Simonovič in Hršak sta se v predvolilnem duhu sestala z Aleksandro Pivec

Slovenija 12. Jan 202215:25 1 komentar
Branko Simonovič
Žiga Živulović jr./BOBO

V ponedeljek so možnosti sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah preverjali tudi poslanca poslanske skupine DeSUS Branko Simonovič in Ivan Hršak ter nekdanja predsednica DeSUS Aleksandra Pivec, ki je po odstopu z vrha upokojenske stranke ustanovila novo stranko Naša Dežela. 

V ponedeljek sta se poslanca poslanske skupine DeSUS Branko Simonovič in Ivan Hršak sestala z nekdanjo predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, ki je po odstopu z vrha upokojenske stranke ustanovila novo stranko Naša Dežela.

Na sestanku so Pivec in poslanca DeSUS preverjali možnosti sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Naši Deželi, so se s poslancema pogovarjali o boljšem zdravstvenem in javnem servisu za vse upokojence v Sloveniji, ki jim je potrebno zagotoviti dostojne pokojnine. Dodali so, da si Pivec v svojih vrstah želi poslancev, ki znajo delovati povezovalno za dobro državljank in državljanov in Slovenije.

Simonovič je dejal, da sta se z Aleksandro Pivec sestala prvič, odkar se je poslovila z vrha stranke DeSUS. Vrata so ji pokazali prav poslanci DeSUS, tudi Simonovič. Danes pa je dejal: “Mogoče so nekateri preveč pritiskali, da mora nepreklicno odstopiti, jaz od začetka nisem bil navdušen nad tem, potem sem se pa s tem morda sprijaznil.” Ob tem sicer priznava, da je bila Pivec pri pojasnjevanju plačil ob obiskih na Krasu in v Izoli, zaradi česar se je morala tudi posloviti tako s stranke kot iz vlade, “morda netaktna”, a dodaja, da Pivec po odstopu nanj ni kazala s prstom in tudi on ne bo nanjo. “Imam občutek, da je bilo to mogoče tudi zrežirano vse skupaj,” je dodal.

Opredelil se bo po skupščini stranke DeSUS

Na vprašanje, ali bo kandidiral na listi Naše Dežele, je Simonovič odgovoril, da je v principu predsednik izolske izpostave stranke DeSUS, ki bo imela 28. januarja skupščino, na kateri ga bodo razrešili. “Po tem datumu se bom opredelil, kam in kako, gotovo pa je, da na listi DeSUS ne bom nastopil,” je dodal.

Poudaril je, da se v upokojenski stranki ne vidi več predvsem zato, ker se ta v zadnjem času ukvarja le še sama s sabo, medtem ko je sam upal, da bo zdajšnji predsednik DeSUS Ljubo Jasnič stranko po vseh pretresih uspel konsolidirati in peljati na volitve. “Gotovo je imel dobro podlago v vsem, kar smo v tem sklicu DZ za upokojence vsi skupaj naredili in tega ne izkorišča. Razmišlja o tem, ali se odpovedati poslancem, ali ne,” pravi Simonovič.

Tako bo mesto, na katerem bi lahko nadaljeval svojo politično pot, poiskal pri tistemu, ki bo “resno verjel v zadeve, ki so vezane na vse upokojence”. Obstaja sicer tudi možnost, da Simonovič, ki že od leta 2013 izpolnjuje pogoje za upokojitev, na prihajajočih volitvah sploh ne bo nastopil.