Šola opozarja na sporna sporočila in posnetke: “Starši, pogovorite se z dijaki”

Slovenija 03. Mar 202311:42
Prazna učilnica
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Na eni mariborskih srednjih šol naj bi se širili grozilna sporočila in posnetki z neprimerno vsebino.

Ena mariborskih srednjih šol je na svoji spletni strani z obvestilom opozorila starše, da se na šoli pojavljajo grozilna sporočila, fotografije in posnetki, ki se z neprimerno vsebino širijo po družbenih omrežjih, in da se hkrati kreirajo nove skupine z namenom škodovanja šoli, dijakom in zaposlenim, ki dodatno skušajo ovirati normalno delo in ugled šole.

Pouk za zdaj poteka normalno, sprejeti pa so bili dodatni ukrepi za povečanje varnosti. V sodelovanju s policijo in v skladu s protokoli so bili po navedbah šole sproženi postopki za odkrivanje povzročiteljev trenutnega stanja.

Vodstvo šole je ob tem starše prosilo, da se doma pogovorijo z dijaki o posledicah snemanja in razpošiljanja neprimernih vsebin, in predlagalo, naj preverijo vsebine na mobilnikih in računalniških iger, še posebej spletnih, v katere so dijaki vključeni.

S policijske uprave Maribor so sporočili, da mariborski policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja napada na informacijski sistem. “Policisti še zbirajo obvestila o morebitnih sumih drugih kaznivih dejanj. Ker preiskava še poteka, dodatnih informacij o tem za zdaj ne moremo posredovati,” so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.