Štajerska avtocesta ponovno odprta, večkilometrski zastoj pred Karavankami

Slovenija 05. Avg 202305:25 > 20:44 0 komentarjev
Dars čisti štajersko avtocesto po poplavah in se pripravlja na odprtje
Dars/TWITTER

Štajerska avtocesta, ki je bila od včeraj dopoldne zaprta zaradi poplavljenega vozišča med Žalcem in Šentrupertom, je bila okoli 14.30 znova odprta, poroča prometnoinformacijski center. Pri predoru Karavanke proti Avstriji je večkilometrski zastoj.

Vremenske razmere se še vedno niso umirile, zato velja opozorilo voznikom: pred odhodom na pot dobro preverite stanje na cestah oziroma se na pot ne odpravljajte, če to ni nujno.

Štajerska avtocesta je od okoli 14.30 znova odprta. Odsek so pristojni zaradi poplavljenega vozišča med priključkoma Žalec in Šentrupert, zaprli včeraj okoli 11. ure. Z Darsa so sicer dopoldne sporočili, da je voda z mostu čez Savinjo odtekla: “Naši sodelavci, vzdrževalci avtoceste iz tamkajšnje Avtocestne baze Vransko čistijo vozišče, sledil bo pregled poplavljenega objekta,” so pojasnili. Pregledali bodo, ali so med poplavo vozišča nastale morebitne poškodbe.

Zaradi poplav je na dolenjski avtocesti še vedno zaprt izvoz Šmarje-Sap proti Ljubljani. Še vedno so zaprte tudi številne ceste na , Koroškem, Štajerskem, v Zasavju in v Osrednji Sloveniji zaprte. Razmere se ves čas spreminjajo. Vozniki, upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste, sporoča prometnoinformacijski center.

Promet ovirajo še zastoji

Dodatno promet ovirajo zastoji. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal 6-kilometrski zastoj. Voznikom se priporoča, da uporabijo izvoz Radovljica proti Jesenicam, Kranjski Gori in prelazu Korensko sedlo ali Ljubelj. Zaradi zastojev predor občasno zapirajo tudi proti Sloveniji.

“Na avtocestah vozite previdno, zaradi večjih količin vode na vozišču je ponekod omejena hitrost,” še svetujejo na prometnoinformacijskem centru. Pri zavodu Reševalni pas pa opozarjajo, da se gasilci z manj prizadetih območij v konvojih vozijo na prizadete dele države, zato na avtocesti vedno ustvarite reševalni pas in omogočite čim hitrejši prehod enot.

Slovenske železnice (SŽ) postopoma odpravljajo težave, ki so jih poplave povzročile v železniškem prometu. Zvečer je tako vnovič stekel železniški promet na progi Ljubljana Vižmarje–Jesenice, so sporočili iz SŽ.

Že pred tem so odprli proge Anhovo–Grahovo, Rimske Toplice–Celje in Celje–Zidani Most. Zaprta pa je še železniška proga Litija–Sava. Nadomestni prevoz na tej progi poteka z vlakom na progi Ljubljana–Trebnje–Sevnica so v SŽ pojasnili za STA.

Kot so še pojasnili na SŽ, so neurja na nekaterih delih železniške infrastrukture povzročila veliko škode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!