Svet RTVS bo predsednika uprave volil 13. julija

Slovenija 26. Jun 202306:51 > 19:52 0 komentarjev
rtvs
Foto: Borut Živulović/BOBO

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki je že objavil razpis za predsednika in dva člana štiričlanske uprave, je danes sprejel sklep o postopku izbiranja omenjenih. Kandidati za predsednika uprave, prijavljeni na razpis, ki se bo iztekel v petek, se bodo članom sveta glede na sklep predstavili 13. julija, zatem pa bodo volili predsednika uprave.

Razpisna komisija, ki jo bo vodila članica sveta Špela Stare, bo kandidatom za predsednika uprave že v petek odposlala obvestilo o terminu pogovorov in predstavitev.

Predsednik uprave bo moral med prijavljenimi kandidati za dva člana štiričlanske uprave, ki izpolnjujejo pogoje, svetu zavoda do 17. julija predlagati dva. Svet bo o njiju glasoval dva dni pozneje.

Člani sveta so danes dopolnili tudi poslovnik sveta. V skladu z dopolnitvijo sme predsednik sveta kadar koli v imenu sveta zahtevati od uprave dokumentacijo ali poročilo, potrebno za izvajanje zakonskih nalog sveta. O vsaki takšni zahtevi mora predsednik sveta sočasno obvestiti vse člane sveta.

Predstavnik Slovenske akademije znanosti in umetnosti Tadej Troha je varovalko, ki predsednika sveta zavezuje k hkratnemu obveščanju vseh članov, ocenil kot dovolj močno za odpravo vsakega suma, da bi si predsednik sveta lahko prisvojil kakšne dodatne pristojnosti.

Svet se je po končani seji z izjavo za javnost odzval tudi na sporočilo za javnost, ki ga je vodstvo zavoda objavilo prejšnji teden, hkrati pa svetu posredovalo zahtevani poročili o uresničevanju programsko-produkcijskega načrta (PPN) in o poslovanju za obdobje od januarja do maja vključno z oceno poslovanja do konca leta.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!