Urad za preprečevanje pranja denarja bodo preselili

Slovenija 11. Jun 202416:02 0 komentarjev
Urad za preprečevanje pranja denarja
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Vlada je v načrt razvojnih programov 2024-2027 danes uvrstila nakup poslovnih prostorov na Parmovi ulici v Ljubljani, kjer namerava urediti nove prostore urada za preprečevanje pranja denarja. Skupna površina prostorov je približno 740 kvadratnih metrov, zraven bodo kupili tudi parkirna mesta.

Z nakupom bodo trajno in z upoštevanjem specifičnih zahtev delovnega procesa uredili poslovne prostore za urad za preprečevanje pranja denarja, ki trenutno deluje v prostorih na Cankarjevi ulici v Ljubljani, so danes sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Kot so pojasnili, bo ministrstvo za javno upravo, ki je zadolženo za zagotavljanje prostorov organom državne uprave, naložbo izvedlo v osmih mesecih, saj mora poslovne prostore prilagoditi za uporabo organa ter izvesti ukrepe iz zahtev vladnega urada za varovanje tajnih podatkov in ministrstva za digitalno preobrazbo.

Sredstva za izvedbo projekta bo zagotovilo s prerazporeditvijo iz drugega projekta ter iz integralne proračunske postavke za investicije in investicijsko vzdrževanje za potrebe državnih organov.

Po pogajanjih je končna nakupna cena dosegla 1,32 milijona evrov oziroma 1777 evrov na kvadratni meter, je razvidno iz vladnih gradiv v obravnavi. Skupna ocenjena vrednost vseh potrebnih vlaganj je 300.000 evrov. Nakup prostorov je predviden do konca junija, dela za njihovo prilagoditev pa med julijem in oktobrom.

Med razlogi za selitev so po pojasnilih iz omenjenih gradiv potrebe ustavnega sodišča po dodatnih prostorih na lokaciji, kjer trenutno deluje urad za preprečevanje pranja denarja. Ministrstvo za javno upravo je na poziv prejelo le ponudbo, ki jo je nato izbralo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!