V Celju odslej dražje parkiranje, tudi ob celjski bolnišnici

Splošna bolnišnica Celje
Žiga Živulović jr./BOBO

V celjskih modrih conah je od danes parkiranje dražje za deset centov. Za uro parkiranja je treba odšteti en evro, namesto dosedanjih 90 centov. Najdaljši možen čas parkiranja na območju modre cone v Celju pa je dve uri, je zapisano na spletnih straneh celjske občine.

Na zadnji predpočitniški seji celjski mestni svetniki predloga, da bi se podaljšal čas plačevanja parkiranja v modri coni za dve uri, kar pomeni do 18. ure, niso podprli.

V modro cono je od danes vključeno tudi parkirišče ob celjski bolnišnici. Svetniki so ob tem opozorili na neurejenost parkiranja ob novi dežurni lekarni ob Ljubljanski cesti, ki po letu dni še vedno nima ustrezne rešitve začasnega nekajminutnega parkiranja.

Kot je takrat dejal svetnik Celjske županove liste Bojan Šrot, izgovor, da prostorski akt tega ne omogoča, je po njegovem mnenju privlečen za lase, saj ga je mogoče spremeniti. Zanj rešitev z bližnjim parkiriščem za lesenimi hiškami ni prava. Po njegovih besedah ljudje parkirajo povsod okrog lekarne in se pritožujejo. “Potrebovali bi dve ali tri mesta za kratkotrajno parkiranje,” je takrat še dejal Šrot.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.