Po Sloveniji močni nalivi: spremljajte, kako se premikajo padavine

Slovenija 27. Maj 202419:28 > 20:51 2 komentarja
Foto: ARSO

Popoldne so se ponekod po Sloveniji "razbesnele nevihte". Okoli 19. ure je močan naliv zajel Ljubljano. Na radarski sliki spremljajte, kako se premikajo padavine.

Čeprav se je ponedeljkovo dopoldne začelo precej obetavno, bo večino preostalih dni deževalo. Plohe in nevihte pa so popoldne že začele nastajati po Sloveniji. Okoli 19. ure je Ljubljano zajel močan naliv. Voda je znova zalila številne podvoze v prestolnici, med drugim na Dunajski in Drenikovi cesti. Tudi podvoz na Celovški cesti je bil poplavljen.

Spremljajte, kako se premikajo padavine.

Radarska slika padavin prava

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh agencije za okolje.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako v poletnem času to ob 9.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje