Voznika na primorki divjala okoli 200 kilometrov na uro

Črna kronika 10. Maj 202409:24 0 komentarjev
Hitrost
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Koprski policisti so v četrtek na avtocesti pri Senožečah ujeli dva voznika, ki sta močno prekoračila največjo dovoljeno hitrost. Na avtocesti sta divjala z okoli 200 kilometrov na uro.

V četrtek ob 18.41 so prometni policisti na avtocesti pri Senožečah ujeli 59-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil 207 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je voznik nemudoma poravnal. Ob 22.55 pa so na istem mestu policisti ujeli še 23-letnega Slovenca, ki je vozil 199 kilometrov na uro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Minuli mesec je sicer slovenska policija izvajala preventivno akcijo za umirjanje hitrosti na naših cestah, ob tem pa so v sporočilu za javnost opozorili, da je neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Kot so dodali, lahko z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim obvarujemo marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Koprski policisti so v četrtek obravnavali tudi 13 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!