Objavili seznam 20 najlepših držav na svetu: na katerem mestu je Slovenija

Potovanja 08. Maj 202409:56 8 komentarjev
sončni zahod v Piranu
Foto: PROFIMEDIA

Rough Guides je tudi letos pripravil seznam 20 najlepših držav na svetu, ki so vredne obiska. Med njimi je tudi Slovenija.

Svet je že zdavnaj postal globalna vas in noben kotiček sveta ni več skrit ali oddaljen, vsaj ne za tiste, ki si ga resnično želijo raziskati.

Na svetu je toliko čudovitih krajev, da se za turistično destinacijo ni lahko odločiti. Zato pri tej odločitvi lahko veliko pomaga britanski turistični vodnik Rough Guides, v katerem so bralci glasovali, kje je bilo najlepše. Tako je nastala lestvica 20 najlepših držav na svetu.

Na njej je tudi Slovenija, ki je zasedla 19. mesto. “Slovenija, ki leži v bližini večje in bolj znane sosede Avstrije, je najbolj znana po svoji osupljivi naravni pokrajini”, “Nobena druga država se ne more primerjati z njo”, “To je dežela pravljičnih gozdov in čudovitih jezer, vabljive jadranske obale in očarljivih zgodovinskih mest”, “Slovenija je s številnimi nepogrešljivimi znamenitostmi destinacija, ki jo je treba obiskati” so se glasili komentarji, s katerimi so opisovali našo malo deželo.

Na seznamu je tudi Hrvaška, ki je štiri mesta pred nami, torej na 15. mestu. “Hrvaška je najbolj znana po svojih plažah, ki so v zadnjih letih pritegnile na milijone turistov. Mesta Dubrovnik in Split, ki ju obdaja obala, prav tako izžarevata čar in bogato zgodovino,” piše v opisu Rough Guidesa, ki turiste vabi na obisk Hrvaške.

Na vrhu seznama kraljuje Nova Zelandija, dežela gora, zelenja in neskončnih obal, ki vabi s svojo neokrnjeno naravo in čudovitimi razgledi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje