Vreme: Božič pred vrati, a vreme spominja na začetek pomladi

Slovenija 24. Dec 202201:00
Oblačno vreme
Žiga Živulović jr./BOBO

Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. Še naprej bo toplo za konec decembra.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, v severni Sloveniji okoli 5 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo nekaj jasnine na severovzhodu, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Drugod bo oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bodo občasno rahle padavine.

Razmeroma toplo bo, pihal bo jugozahodni veter. V noči na torek bo občasno rahlo deževalo, v torek čez dan se bo delno zjasnilo.

V petek je bilo v Beli krajini kar 16 stopinj Celzija, toplo pa bo tudi v prihajajočih dneh. “Vreme bo v naslednjih desetih dneh spominjalo na začetek pomladi. Povprečna temperatura za okoli 6 stopinj Celzija nad dolgoletnim povprečjem,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal vremenoslovec Blaž Šter.

Kakšno bo vreme od 27. decembra do 1. januarja?

Manj izrazita vremenska fronta nas bo prešla v torek in nato predvidoma še ena v petek. Nato bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo nad južno Evropo in Sredozemljem.

V torek lahko ob prehodu fronte pade nekaj malega dežja, nato se bo prehodno zjasnilo. Tudi ob vremenski motnji v petek bo padavin zelo malo, najverjetneje le nekaj dežja na zahodu države. V nadaljevanju bo suho vreme brez večjih temperaturnih sprememb, marsikje po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.