Čaka nas poleten konec tedna

Slovenija 15. Jun 202401:00 0 komentarjev
pes se hladi v senci pod dežnikom
PROFIMEDIA

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V hribovitih krajih na zahodu bo možna kakšna ploha ali nevihta.

Nad severno Sredozemlje in vzhodne Alpe se je razširilo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka bolj suh in topel zrak.

Danes bo sprva precej jasno s kratkotrajno meglo po nekaterih kotlinah, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12 na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Čez dan bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Popoldne bodo predvsem v severni polovici možne posamezne plohe in kakšna nevihta.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno. Vsak dan bo topleje.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. junija 2024?

Od torka do naslednjega petka bodo naši kraji pod vplivom višinskega grebena z visokim zračnim tlakom. Nad naše kraje bo dotekala postopno bolj vroča zračna masa iznad Sredozemlja in severne Afrike. Nad zahodno Evropo in severno od Alp, bo vztrajala višinska dolina z nizkim tlakom in hladnejšim zrakom v višinah, ki bo oslabljena lahko vpliva na vreme pri nas proti koncu prihodnjega tedna.

V torek, sredo in četrtek kaže na sončno in vse bolj vroče vreme, po nižinah se bo ogrelo malo nad 30 stopinj Celzija. V četrtek se verjetnost za kakšno nevihto že nekoliko poveča. Za petek in soboto je vremenska napoved še negotova. Verjetno se bo nekoliko ohladilo, a večje količine padavin ne pričakujemo, verjetno bodo nastale predvsem popoldanske nevihte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!