Zaradi vojne v Ukrajini se je sestala slovenska vlada

Slovenija 24. Feb 202211:41 > 12:39 4 komentarji
ukrajinska zastava
Twitter/Janez Janša

Zaradi napada Rusije na Ukrajino se je na zaprti seji sestala tudi slovenska vlada, je na Twitterju sporočil predsednik vlade Janez Janša. V znak solidarnosti so na Gregorčičevi ulici, kjer ima sedež vlada, izobesili tudi ukrajinske zastave.

Zaradi izrednih razmer na vzhodu Ukrajine se je na zaprti seji sestala tudi slovenska vlada. “Ocena razmer ob agresiji Rusije na Ukrajino, odločitve za potrditev aktualnih ukrepov Nato in aktiviranje potrebnih dežurstev,” je teme, o katerih je bilo govora, na Twitterju naštel predsednik vlade Janez Janša.

S sklepi bo vlada v najkrajšem možnem času seznanila odbora za obrambo in zunanjo politiko v državnem zboru, je še zapisal premier.

Janša je na Twitterju tudi zapisal, da je o “ruski agresiji, katere cilj je obglaviti ukrajinsko državo in vzpostaviti marionetno vlado, govoril z ukrajinskim predsednikom vlade Denisom Šmihalom. “Toda Ukrajina se bori in potrebuje našo pomoč. Vojna za Ukrajino je vojna za EU,” je dodal slovenski predsednik vlade.

Na vladnih stavbah v Ljubljani je slovenska vlada v znak solidarnosti izobesila ukrajinske zastave.

Janša bi moral sicer danes odpotovati na obisk v Ukrajino, a je pričakovati, da bo pot odpovedana. Po informacijah N1 so sicer vladni predstavniki, ki so v predhodnici premierjevega obiska, že v Ukrajini. V Kijevu je tudi še vedno slovensko diplomatsko osebje, njihovi družinski člani pa so se pred časom vrnili v Slovenijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje