14 minut groze: policija objavila posnetke telesnih kamer streljanja v Nashvillu

Svet 30. Mar 202311:16

Policija je objavila posnetek telesnih kamer, ki razkrivajo podrobnosti ponedeljkovega strelskega napada na šoli v Nashvillu, v katerem je 28-letna Audrey Hale ubila šest ljudi, med njimi tri otroke.

Na dan prihajajo nove podrobnosti ponedeljkovega strelskega napada v Nashvillu v ZDA. 28-letna Audrey Hale je v napadu ubila tri otroke in tri zaposlene na šoli. Hale naj bi bila po navedbah načelnika tamkajšnje policije Johna Draka pred strelskim napadom v oskrbi zaradi čustvenih motenj. Prav tako so organi pregona razkrili, da je Hale pred streljanjem pustila zapise, v katerih je razkrila, da je bil napad skrbno načrtovan.

Pred strelskim pohodom je Hale nekdanji košarkarski soigralki Averianni Patton poslala vrsto sporočil. “Danes nameravam umreti,” je zapisala Hale in dodala, da bodo o tem poročali v medijih. Patton, ki s Hale že več let ni bila v stikih, je sporočilo na Instagramu prejela ob 9.57 zjutraj po lokalnem času. “Nekega dne bo vse to imelo smisel. Kmalu se bo zgodilo nekaj slabega,” je še zapisala Hale. Patton je policijo poklicala ob 10.13  – sočasno, ko je policija že prejela klic o aktivnem strelcu na šoli, poroča CNN.

28-letna osumljenka je v šolo vstopila skozi stranska vrata tako, da je razbila steklo, njena prva žrtev pa je tamkajšnji skrbnik. V minutah, ki so sledile, je Halle ubila še tri otroke in dve učiteljici. Ob 10.18 so 28-letnico med sprehajanjem po šolskem hodniku ujele nadzorne kamere. Šest minut pozneje je ob zvokih alarmov v šolo vstopila tudi policija. Posnetki kamer policistov prikazujejo njihovo hitenje po stopnicah, nato pa je slišati streljanje. “Mislim, da je zgoraj. Sliši se, kot da je zgoraj,” je dejal eden od policistov. Policija je osumljenko našla v drugem nadstropju. Ob 10.27 je policist Rex Engelbert štirikrat ustrelil proti osumljenki, ki se je nato zgrudila na tla, poroča CNN.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.