18-letnik pred strelskim pohodom: “Imam skrivnost, ki ti jo želim povedati”

Črna kronika 25. Maj 202212:27 > 18:43 1 komentar
Salvador Ramos
Profimedia

Strelski pohod v Teksasu naj bi izvedel 18-letni Salvador Ramos. Pred streljanjem v šoli naj bi ustrelil tudi babico. 18-letnik je fotografije sebe in orožja objavljal na družbenem omrežju Instagram, dogajanje na tem družbenem omrežju pa je po razkritju osumljenčeve identitete vzbudilo veliko pozornosti.

Za strelski pohod v šoli v Teksasu je po besedah tamkajšnjega guvernerja Grega Abotta odgovoren 18-letni Salvador Ramos. Strelskega pohoda ni preživel, ubila ga je policija. Preden se je Ramos odpeljal na šolo v teksaškem kraju Uvalde, naj bi ustrelil tudi babico, ki je zdaj v kritičnem stanju, navaja Reuters.

Ramos je pred časom pustil šolo in se zaposlil v restavraciji Wendy’s. Eden od menedžerjev lokalne Wendy’s, Adrian Mendes, je za CNN povedal, da je Ramos tam delal približno leto dni, pred mesecem pa je dal odpoved. Ramosa, sicer rojenega v Severni Dakoti, je opisal kot neklepetavega uslužbenca, ki se ni družil s sodelavci. Kot je dodal, je Ramos delal pet dni v tednu od 11.00 do 16.00 oziroma 17.00.

Prijatelj, nekdanji sošolec, s katerim je bil Ramos občasno v stiku, je povedal, da so Ramosa v šoli zafrkavali zaradi oblačil, ki jih je nosil, in finančnega položaja družine, navaja CNN. Ramos je štiri dni pred napadom omenjenemu prijatelju poslal fotografije orožja. Na vprašanje, kaj mu bo orožje, mu je Ramos odvrnil, naj ne skrbi.

Po besedah senatorja iz Teksasa Rolanda Gutierreza je osumljeni orožje na svoj 18. rojstni dan kupil zakonito. Po pisanju tujih medijev je sklepati, da je Ramos na svojo namero na neki način opozarjal na družbenem omrežju Instagram. Tam naj bi imel račun z uporabniškim imenom “salv8dor_”, račun pa je bil umaknjen za tem, ko je teksaški guverner Abott povedal osumljenčevo ime. Ramos naj bi na Instagramu objavljal svoje fotografije ter posnetke orožja.

Salvador Ramos
PROFIMEDIA

Na eni od fotografij orožja je v sredini maja označil uporabnico Instagrama “epnupues”, ki trdi, da Ramosa ne pozna, sta pa si z Ramosom sledila na tem družbenem omrežju. Prav tako naj uporabnica ne bi bila iz Teksasa, živela naj bi v Los Angelesu.

Kot je dejala, jo je označba na fotografiji z orožjem na Instagramu prestrašila. O tem, zakaj jo je označil, sta se osumljenec in uporabnica nato pogovarjala v zasebnem klepetu. V torek zgodaj zjutraj ji je pred napadom poslal še nekaj sporočil. Med drugim: “Naredil bom …” in “Imam malo skrivnost, ki ti jo želim povedati”.

Na njeno vprašanje, kaj ji ima povedati, je odgovoril, da ji bo povedal pred 11. uro. Obljube ni uresničil, kmalu pa se je izkazalo, da je Ramos izvedel strelski pohod. Za tem je uporabnica Instagrama sporočila, da za Ramosove načrte ni vedela ter obžalovala smrti. Zapisala je, da je edini razlog za to, da mu je odgovorila, to, da se ga je bala.

Salvador Ramos
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje