Aretirali sestro nekdaj najbolj iskanega mafijca v Italiji (VIDEO)

Črna kronika 03. Mar 202314:07 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Italijanski karabinjerji so danes aretirali Rosalio Messina Denaro, sestro zaprtega mafijskega šefa Mattea Messine Denara. Sestra nekdaj najbolj iskanega mafijca v Italiji naj bi vodji Cose Nostre omogočila, da se je 30 let izmikal roki pravici, in vzdrževala stike z najvišjimi šefi sicilijanske mafije, je sporočilo državno tožilstvo v Palermu.

Sestro Mattea Messine Denara, ki so ga sredi januarja po 30 letih bega prijeli na kliniki v Palermu na Siciliji, so aretirali zaradi suma, da je mafijskemu vodji pomagala voditi njegove operacije, ko je bil na begu.

Karabinjerji so Rosalio Messina Denaro aretirali zaradi obtožb o povezanosti z mafijo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preberite še: Kdo je mafijec, ki ga je iskala vsa Italija, in kaj vse ima na vesti

Po navedbah preiskovalcev je Rosalia Messina Denaro svojemu bratu 30 let pomagala pri izogibanju pred aretacijo in je v njegovem imenu delovala kot “blagajničarka” družine. Obenem je vodila sistem komuniciranja prek t.i. pizzinov oziroma šefovih ukazov in navodil, s čimer je mafijskemu vodji omogočala ohranjanje stikov s svojimi najožjimi sodelavci v dolgem obdobju bežanja pred roko pravice, še navaja Ansa.

Pravzaprav je bilo sporočilo o zdravstvenem stanju Messine Denara, ki ga je napisala Rosalia, in skrila v stol, tisto, ki je preiskovalcem omogočilo, da so 16. januarja aretirali dolgo iskanega mafijskega botra.

60-letnega Messino Denara so prijeli na zasebni kliniki v Palermu, kjer se je nameraval zdraviti za rakom.

Preberite še: V Italiji aretirali najbolj iskanega šefa mafije, vodjo sicilijanske Cose Nostre

Messina Denaro je bil na begu od leta 1993. Bil je številka ena na italijanskem seznamu najbolj iskanih kriminalcev. Obtožen je več kot 50 umorov. Messina Denaro je hudo bolan in je v strogo varovanem zaporu v mestu L’Aquila, kjer je priprt, deležen zdravljenja s kemoterapijo, še poroča Ansa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!