Britanski teniški zvezdnik si je privoščil Faragea ob obisku Đokovićevih trofej

Svet 10. Jan 202206:47 > 09:34 0 komentarjev
Andy Murray in Nigel Farage
PROFIMEDIA

V sporu med avstralskimi oblastmi in srbskim teniškim igralcem Novakom Đokovićem se je na stran zadnjega postavil tudi eden najbolj glasnih zagovornikov brexita in strožjih pogojev za vstop v Veliko Britanijo Nigel Farage. Na posnetek, ko je Farage obiskal družino Đokovića, se je odzval britanski teniški igralec Andy Murray in ga spomnil na stališča, ki jih je zagovarjal kot politik.

Svojih pet minut v sporu med avstralskimi oblastmi in srbskim teniškim zvezdnikom Novakom Đokovićem je dodal tudi britanski politik Nigel Farage, ki je znan po svojih ostrih pogledih na prebežnike in kot zagovornik strožjih ukrepov na mejah.

Farage je v zadnjih dneh na družbenem omrežju Twitter objavil več mnenj v podporo Đokoviću, ki je v Avstraliji danes dobil sodno bitko in lahko ostaja v državi.

Murray: Posnemite, ko jim bodo povedali, kaj zagovarja

Britanski konservativni politik je konec tedna obiskal Đokovićevo družino in si ogledal sobo, kjer ima Novak zbrane svoje lovorike, vse skupaj pa je objavil na Twitterju.

Na posnetek se je odzval britanski teniški zveznik in nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray in zapisal, naj posnamejo neroden trenutek, ko bo Farage Đokovićevi družini povedal, da se je večino politične kariere boril, da bi ljudi iz vzhodne Evrope izgnali iz države.

Đokoviću uspelo s pritožbo

Novak Đoković je ostal pred avstralsko mejo, saj njegov vizum ni bil veljaven. Člani njegovega štaba naj bi zaprosili za napačen vizum in niso navedli, da je zaprosil za izjemo. Đoković je namreč v Avstralijo želel vstopiti kot izjema, torej brez potrdila o cepljenju proti covidu-19.

Po dolgi, več kot sedemurni razpravi in tehničnih težavah, dolgih premorih in zanimivi izmenjavi mnenj je sodnik Anthony Kelly odločil, da je preklic vizuma Novaka Đokovića zavrnjen, zato lahko Beograjčan vstopi v državo in nastopa na OP Avstralije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!