Clinton zapustil bolnišnico, zdravljenje bo nadaljeval v New Yorku

Svet 18. Okt 202110:07 > 16:00 0 komentarjev
Bill Clinton
David Swanson/REUTERS

Po krajši hospitalizaciji v Kaliforniji je nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton v nedeljo končal bolnišnično zdravljenje in se odpravil v New York. Razlog za njegov sprejem v bolnišnico je bilo vnetje sečevoda.

Kot smo poročali pred dnevi, so nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona prejšnji torek sprejeli v univerzitetno bolnišnico Irvine v Kaliforniji. Kot je takrat dejal njegov tiskovni predstavnik Angel Ureña, hospitalizacija ni bila povezana s koronavirusom.

Zdravljenje bo nadaljeval v New Yorku

Čeprav razlogi za sprejem najprej niso bili znani, so pozneje sporočili, da se Clinton zdravi zaradi vnetja sečevoda, ki se je razširilo v krvni obtok. Po šestdnevnem zdravljenju v Kaliforniji bo nekdanji predsednik ZDA zdravljenje nadaljeval v domačem New Yorku. 75-letni Clinton je bolnišnico zapustil v spremstvu žene, sicer nekdanje državne sekretarke in predsedniške kandidatke Hillary Clinton, poroča Reuters.

Vodja zdravniške ekipe Alpesh Amin je v izjavi dejal, da se je Clintonu temperatura normalizirala, prav tako število belih krvnih telesc, zato ga lahko naprej z antibiotiki zdravijo doma. Amin je dodal, da so vsi člani ekipe ponosni, da so ga lahko zdravili, in bodo spremljali njegovo okrevanje.

Clinton, ki je imel v preteklosti težave s srcem, je odslužil dva predsedniška mandata, od leta 1993 do 2001. Pred tem je bil guverner Arkansasa. Njegova mandata so zaznamovali gospodarsko okrevanje in blaginja ter škandal zaradi spolnega razmerja s pripravnico Monico Lewinsky, zaradi česar so republikanci v kongresu proti njemu sprožili postopek ustavne obtožbe. Po koncu predsedniške kariere je leta 2004 in 2010 prestal poseg na srcu. Kmalu zatem se je Clinton odločil za bolj zdravo prehrano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!