Trenutek, ko so po tornadu rešili dva dojenčka

Svet 23. Dec 202108:29 > 08:54 0 komentarjev
Preživela dojenčka
N1

V Kentuckyju so izpod ruševin rešili dva dojenčka, ki sta tornado preživela v kopalniški kadi. V uničujočih tornadih, ki so v preteklih tednih prizadeli ZDA, je umrlo najmanj 92 ljudi.

Reševalci so objavili posnetek, kako so izpod ruševin rešili tri in 15-mesečnega dojenčka, ki sta preživela divjanje tornada po Kentuckyju. Dojenčka je babica pred prihodom tornada skrila v kopalniško kad, ju pokrila z odejo in zraven njiju položila Biblijo. Nato se spomni le še močnega tresenja.

Kad vrglo na dvorišče pred hišo

Kad je vrglo na dvorišče, jo obrnilo, dojenčka pa sta tornado preživela brez poškodb. Hiša je bila sicer uničena do temeljev. Kentucky je prizadelo več tornadov, največji je bil tisti, ki je razdejal Mayfield, opravil pa je tudi 322 kilometrov dolgo pot uničevanja. Umrlo je najmanj 92 ljudi.

Žrtve tornada, ki je ta konec tedna prizadel ZDA, so bile različnih starosti. Medtem ko je najmlajša dojenčica imela le dva meseca, je bila najstarejša žrtev stara 86 let, navaja BBC. V mestu so do tal porušeni celotni stanovanjski bloki, uničeni so številni domovi in poslopja. Šlo naj bi za najhujše tornade v zgodovini te zvezne države, škoda pa je po oceni guvernerja večja, kot so pričakovali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!