Najmlajša žrtev tornadov v ZDA je dvomesečna dojenčica

Svet 15. Dec 202113:56 0 komentarjev
Kentucky
Nova.rs/zajem zaslona/Facebook

Najmlajša žrtev tornadov, ki so pred dnevi opustošili predele ZDA, je dvomesečna dojenčica Oaklynn Charleigh Koon.

Tornadi, ki so minuli konec tedna pustošili po ZDA, so v zvezni državi Kentucky zahtevali vsaj 74 življenj. Najmlajša žrtev je dvomesečna deklica dojenčica Oaklynn Charleigh Koon.

Oaklynn so odpeljali v bolnišnico po tem, ko je tornado uničil hišo njene družine v kraju Dawson Springs, piše britanski BBC. Po besedah staršev, Douglasa in Jackie Koon, je dojenčica zaradi poškodb, ki jih ji je povzročilo divjanje tornada, imela več napadov, zdravstveno osebje pa se je borilo za njeno življenje. Zdravniki so sporočili, da je doživela možganske krvavitve.

“Vsaj vem, kdo te bo tam zgoraj čuval namesto mene. Moj oče. Bog, to se ne zdi realno,” je na Facebooku zapisal Douglas Koon. Po besedah staršev so dojenčico tik pred prihodom tornada namestili na avtomobilski sedež, preostali člani družine pa so zatočišče našli v hiši.

V tornadu je bil poškodovan tudi starejši sin Koonovih, Dallas, a so ga iz bolnišnice odpustili v nedeljo.

Žrtve tornada, ki je ta konec tedna prizadel ZDA, so bile različnih starosti. Medtem ko je najmlajša dojenčica imela le dva meseca, je bila najstarejša žrtev stara 86 let, navaja BBC. “Prebivalci na zahodu Kentuckyja so doživeli neopisljivo travmo,” je sporočil guverner zvezne države Andy Beshear. Predsednik ZDA Joe Biden pa je nesrečo opisal kot eno najhujših v ameriški zgodovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!