Drama v Dresdnu: talca nepoškodovana, storilec zaradi poškodb umrl

Črna kronika 10. Dec 202213:55 > 16:14 0 komentarjev
Dresden
Profimedia

Mesto Dresden na vzhodu Nemčije je danes pretresla drama s talci, ko je 40-letni moški v nakupovalnem centru Altmarkt-Galerie za talca vzel enega od zaposlenih in otroka. Pred tem je policija v stanovanjski hiši v mestu našla mrtvo žensko, mater domnevnega storilca. V uspešni akciji policije sta talca ostala nepoškodovana, storilec pa je zaradi poškodb, ki jih je utrpel med policijsko akcijo, umrl.

Dresdenska policija je davi okoli 7.20 v stanovanjski hiši v mestni četrti Prohlis našla truplo 62-letne ženske. Za njeno smrt je osumila njenega 40-letnega sina, ki se je medtem zabarikadiral v nakupovalno središče Altmarkt-Galerie, kjer je za talca vzel enega od zaposlenih in otroka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot poroča Radio Dresden, je napadalec najprej odšel v banko v bližini glavne železniške postaje in je med poskusom ropa izstrelil več nabojev. Nato se je odpravil proti radijski postaji in poskušal vdreti v njene prostore, a je zaposlenim uspelo pravočasna zabarikadirati vrata. Potem ko mu ni uspelo vstopiti, je streljal skozi luknjo v vratih. V tistem času sta bili v prostorih radia ekipi jutranjega programa Radia Dresden in Hitradia RTL.

“Na srečo je bilo osebje toliko prisebno, da je steklo skozi drugi izhod in pobegnilo,” je pojasnil izvršni direktor radia Tino Utassy in dodal, da v incidentu ni bil nihče poškodovan.

REUTERS/Matthias Rietschel

Po doslej znanih informacijah je 40-letnik v nakupovalnem centru za talca vzel direktorico lekarne in otroka. Policisti so nakupovalni center in sosednja območja evakuirali in prebivalce mesta pozvali, naj se izogibajo središču mesta. Območje okoli centra so ogradili, prav tako pa so zaprli znameniti dresdenski trg Striezelmarkt.

Kasneje so sporočili, da se je situacija s talci končala in da sta talca nepoškodovana. V uspešni akciji je bil po prvih podatkih ranjen le storilec, ki so ga pridržali.

Po navedbah policistov se je moški ob prijetju zdel zelo zmeden. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da domnevajo, da osumljenec trpi za duševno boleznijo.

Pozneje so iz policije sporočili, da je moški zaradi poškodb, ki jih je utrpel med policijsko akcijo, umrl, še navaja dpa.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!