Eksplozija na mostu med Kanado in ZDA nima terorističnega ozadja

Svet 23. Nov 202307:42 0 komentarjev
Eksplozija na mostu med Kanado in ZDA
Foto: Saleman Alwishah via REUTERS

Pri včerajšnji eksploziji na mostu med ZDA in Kanado niso zaznali nobenih znakov terorističnega dejanja, pravijo zvezne oblasti. V sredo je namreč proti mejnemu prehodu na mostu, ki poteka v bližini slovitih Niagarskih slapov, z veliko hitrostjo pripeljal avtomobil, ki ga je ob trku v robnik poneslo visoko v zrak. Ob pristanku je vozilo razneslo, potnika v avtomobilu pa sta umrla.

V preiskavi sredine eksplozije na mostu med Kanado in ZDA blizu Niagarskih slapov za zdaj niso ugotovili znakov terorističnega dejanja, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala newyorška guvernerka Kathy Hochul. V nesreči sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, ki je z veliko hitrostjo pripeljal iz ZDA na kanadsko stran mostu.

Eksplozija je odjeknila na mejnem prehodu med ameriško zvezno državo New York in kanadsko provinco Ontario. “Lahko se pojavi več informacij, vendar na podlagi predhodne preiskave ni znakov vpletenosti teroristov,” je dejala guvernerka. Dodala je, da preiskava še poteka.

Hochul je potrdila, da sta v vozilu umrli dve osebi, uradnik na meji pa je utrpel lažje poškodbe. Po eksploziji so začasno zaprli še tri preostale mejne prehode med Kanado in New Yorkom, ki so se kasneje spet odprli. Drugje na meji in po letališčih pa so poostrili varnostne ukrepe.

Posnetek kamere, ki ga je objavila ameriška carinska in mejna zaščita prikazuje vozilo, ki z veliko hitrostjo drvi proti mejnemu prehodu na ameriški strani, trči v robnik, nato ga odnese v zrak, po pristanku pa eksplodira.

Incident se je zgodil v neposredni bližini znamenitega Mavričnega mostu na ameriški strani. V ZDA danes praznujejo Zahvalni dan, ko se na pot k družinam poda veliko število Američanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!