Incident v bližini Niagarskih slapov: umrli dve osebi

Svet 22. Nov 202320:49 0 komentarjev
policisti si ogledujejo kraj dogodka
Foto: REUTERS

Na mejnem prehodu med Ameriko in Kanado v bližini Niagarskih slapov je odjeknila eksplozija, v kateri sta umrli dve osebi. Pristojni še preiskujejo vzrok dogodka. Medtem so oblasti v ZDA in Kanadi iz previdnosti zaprle še nekaj mejnih prehodov v bližini.

Eksplozija avtomobila pri mejnem prehodu čez Mavrični most, ki pri znamenitih Niagarskih slapovih povezuje ameriški Buffalo in kanadsko Niagaro, je zaprla povezavo med državama. Zvezni policiji na obeh straneh pa preiskujeta incident, poročajo ameriški in kanadski mediji.

Časopis Niagara Gazette poroča, da je osebno vozilo, v katerem sta bili dve osebi, hitro zapeljalo iz ameriške strani, prebilo ograjo in se na kanadski strani zaletelo v mejni kiosk, nakar je odjeknila močna eksplozija.

Obe osebi v avtomobilu naj bi umrli, eden od mejnih agentov pa je bil ranjen. Guvernerka zvezne države New York Kathy Hochul je sporočila, da je o dogodku obveščena in spremlja dogajanje.

FBI je sporočil le, da preiskava poteka, za zdaj pa še nihče ne govori o morebitnem terorizmu.

Oblasti v ZDA in Kanadi so iz previdnosti zaprle še tri mejne prehode, ki povezujejo kanadsko provinco Ontario in državo New York.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!