Francoski minister svoji premierki svetuje: Nehaj kaditi v parlamentu

Svet 03. Dec 202320:35 0 komentarjev
Elisabeth Borne
Francoska premierka v parlamentu februarja 2023 (Foto: Profimedia)

Francoski minister za zdravje je premierki Elisabeth Borne svetoval, naj v parlamentu ne kadi elektronskih cigaret. Njeno razvado so prejšnji teden kritizirali tudi opozicijski poslanci.

Francoski minister za zdravje Aurelien Rousseau je premierki Elisabeth Borne svetoval, naj v parlamentu ne kadi elektronskih cigaret.

Njeno razvado so prejšnji teden kritizirali tudi opozicijski poslanci. Poslanka radikalne levice Caroline Fiat je minulo sredo premierko kritizirala zaradi uporabe elektronske cigarete, medtem ko je poslancem predstavljala predlog za glasovanje o nezaupnici vladi.

Predsednica vlade večkrat kadi elektronske cigarete v javnosti, tudi v parlamentu. “Uporaba elektronske cigarete v parlamentu je vredna vsega prezira,” je dejala opozicijska poslanka.

Minister za zdravje je premierki svetoval, naj tega v parlamenta ne počne več. Rousseau je dejal še, da uporaba elektronskih cigaret verjetno ni niti dovoljena po pravilih parlamenta.

“Vsi bi morali prenehati kaditi,” je prepričan minister za zdravje. Premierka je nekdanja kadilka, ki je navadne cigarete zamenjala za elektronske cigarete. “Ko gre za mlade, se borim za to, da jim ne bi več ponujali elektronskih cigaret z barvnim dimom in različnimi aromami,” je poudaril minister za zdravje.

Francoski parlament bo v ponedeljek obravnaval predlog zakona o prepovedi uporabe elektronskih cigaret za enkratno uporabo, ki so med mladimi zelo priljubljene.

Podobno zakonodajo uveljavljajo tudi druge države Evropske unije. Slovenska vlada je pred kratkim sprejela predlog novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov. Ta predvideva prepoved vseh arom v elektronskih cigaretah, razen tobaka in mentola, ter kajenja v kadilnicah. Prepoved bo po potrditvi v parlamentu predvidoma začela veljati leta 2025.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!