Ganljiv prizor: poskrbeli, da deček ni bil žejen, nato so ga rešili (VIDEO)

Svet 09. Feb 202307:46 1 komentar

Iz turškega mesta Antakya prihaja ganljiv prizor sirskega dečka, ki je bil od ponedeljka do vratu zasut pod ruševinami. Reševalci so mu najprej ponudili vodo iz pokrovčka plastenke. Deček je med pitjem jokal in prosil za še več vode.

V Turčiji in Siriji se nadaljuje reševanje v potresnih ruševinah ujetih ljudi. Medtem ko je število žrtev naraslo že na več kot 16.000 oseb, reševalci vsakodnevno poskrbijo tudi za zgodbe s srečnim koncem. Včeraj so tako v turškem mestu rešili do vratu zasutega sirskega dečka, ki je bil v ruševinah ujet od ponedeljka.

Ganljiv prizor prikazuje, kako reševalci dehidriranemu dečku Muhammedu Ahmedu, preden so ga izkopali iz ruševin, dajo piti vodo iz pokrovčka plastenke. Deček je med pitjem vode jokal in prosil za še več vode.

Posnetek je na Twitterju delil župan Istanbula Ekrem Imamoglu in zapisal “Bravo Muhammed. Naša reševalna ekipa je izpod ruševin v mestu Antakya rešila sirskega državljana Muhammeda Ahmeda,” je zapisal.

Tovrstne zgodbe dajejo reševalcem in prebivalcem upanje, da bodo našli še več preživelih pod ruševinami turških in sirskih mest. Čeprav strokovnjaki opozarjajo, da se čas za uspešna reševanja hitro izteka.

Pri reševanju ljudi v Siriji in Turčiji pomaga več tisoč reševalnih ekip z vsega sveta. Tam so tudi slovenski reševalci, ekipe civilne zaščite ter ekipe vodnikov reševalnih psov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje