“Grožnje z bombami oblika pritiska, ker Srbija ni podprla sankcij proti Rusiji”

Svet 17. Maj 202214:37 0 komentarjev
Ana Brnabić
Alexandros Michalidis/PROFIMEDIA

Srbska premierka Ana Brnabić je za srbsko televizijo Pink TV izjavila, da so grožnje z bombami v Srbiji posledica odločitve Srbije, da ne podpre sankcij Zahoda proti Rusiji. Premierka meni, da gre za pritiske iz tujine, to pa po njenem dokazuje grožnja z bombo v beograjskem tropskem akvariju, za katerega domačini komajda vedo, da obstaja.

“Smo edina država v Evropi, ki ni uvedla sankcij proti Rusiji, pritiski iz dneva v dan pa so neverjetni. Ta obvestila o bombah so pritiski iz tujine zaradi tega, ker nismo uvedli sankcij proti Rusiji,” je srbska premierka Ana Brnabić izjavila za televizijo Pink TV.

Dodala je, da so grožnje z bombami skrbno načrtovane in zagotovo prihajajo iz tujine. Na to po njenem kaže dejstvo, da je obvestilo o bombi prišlo tudi v beograjski tropski akvarij, za katerega večina državljanov sploh ne ve, da obstaja. “Nekdo je gledal, kaj vse bi bile lahko turistične zanimivosti. Pri nas je tropski akvarij majhen in večina sploh ne ve zanj,” je dejala in dodala, da če bi si to izmislil nekdo iz Srbije, ne bi nikoli poslal obvestila o bombi v tropski akvarij.

Poleg tropskega akvarija so obvestilo o bombi v ponedeljek prejeli na več kot sto šolah v Beogradu ter v zgradbi Beograđanka v Beogradu in na niškem letališču Konstantin Veliki. Grožnje so se po podrobnih preiskavah izkazale za lažne.

Ana Brnabić je za Pink TV dejala še, da Srbija edina spoštuje principe mednarodnega prava, pri čemer je osamljena v svetu in edina, za katero se ti principi ne menjajo, zaradi česar je v težkem in včasih tudi mučnem položaju.

Po njenih besedah je vrhunec hinavščine zahteva Kosova za članstvo v Svetu Evrope, ki jo je Kosovo podalo minuli petek. “Zahteva za članstvo Kosova v Svetu Evrope prihaja, potem ko so oblasti v Prištini ukinile vse človekove pravice Srbom na Kosovu in pravico, da 3. aprila glasujejo na volitvah, pred tem pa so prepovedali izvedbo referenduma,” je izjavila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!