Hollywood žaluje za Paulom Sorvinom

Magazin 26. Jul 202215:41 > 15:42 0 komentarjev
Paul Sorvino, Mira Sorvino
Profimedia

Po daljšem obdobju šibkega zdravja je na Floridi po Rayu Liotti in Tonyju Siricu umrl še en zvezdnik Scorsesejevih Dobrih fantov: Paul Sorvino. Star je bil 83 let.

Kot so poročali ameriški mediji, se je Paul Sorvino poslovil mirno v družbi žene Dee Dee, ki je ob žalostni novici povedala: “Naša srca so zlomljena. Nikoli več ne bo še enega Paula Sorvina, bil je ljubezen mojega življenja in eden največjih igralcev vseh časov na ekranih in odrih.” Sorvino je bil tudi oče z oskarjem nagrajene igralke Mire Sorvino, ki se je po njegovi smrti oglasila na Twitterju.

Zapisala je: “Moj oče, veliki Paul Sorvino, je preminil. Moje srce je razbito na koščke: življenja z njim, polnega ljubezni, veselja in modrosti, je konec. Bil je najčudovitejši oče. Tako rada ga imam. Očka, pošiljam ti ljubezen med zvezde.”

Tudi Mirin mlajši brat Michael Sorvino, prav tako igralec (oba sta se mu, poleg še ene hčere, Amande, rodila v zakonu z Lorraine Davis), se je na omenjenem omrežju poslovil od očeta.

Poleg fotografskih utrinkov je zapisal, da očeta zelo pogreša, a se bo vedno z veseljem spominjal njunih skupnih časov in tega, kako ga je učil tenis, bejzbol, bolj resničnega igranja in tudi tega, da mu je podaril prvi švicarski nož in ga naučiI speči zrezek.

Paul Anthony Sorvino se je rodil 13. aprila 1939 v Brooklynu, poleg že omenjenih Dobrih fantov je ustvaril nepozabne vloge v več drugih filmih, pa tudi na televiziji, denimo v serijah Zakon in red ter Delo na črno – v slednji je igral očeta osrednjega zvezdnika Bruca Willisa.

Bil je nadarjen operni pevec in kipar, pa tudi poslovnež. Nekoč je povedal, da si želi, da bi si ga namesto podobe grobijana iz slovitega Scorsesejevega gangstrskega filma zapomnili tudi ali še bolj po drugih talentih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!