Zadnje slovo od legendarnega pevca

Kultura 27. Jan. 202209:11 > 28. Jan. 2022 12:07
Delite:
Slovo od Akija v Skopju
Foto: HaloPix/BOBO

V sredo so se pevcu zasedbe Parni valjak Akiju Rahimovskemu z žalno knjigo in svečami poklonili v središču Skopja, kjer je pevec odraščal, dan kasneje pa so ga v ožjem krogu družine in prijateljev pokopali v Zagrebu, kjer je leta 1975 ustanovil to legendarno glasbeno zasedbo.

V sredo so se od legendarnega glasu zasedbe Parni valjak Akija Rahimovskega poslovili številni prebivalci makedonske prestolnice, v kateri je Aki preživel svojo mladost. Rojen je bil sicer v Nišu v Srbiji, a so se z družino kmalu preselili v Skopje, ki je Akiju predstavljalo dom.

Na osrednjem mestnem trgu je tamkajšnja radijska postaja Radio Bubamara skupaj s podjetjem, ki organizira dogodke, KLS Sound, in skopsko občino postavila žalno knjigo.

Vanjo sta se ob mnogih, ki jim je glasba te zasedbe pomenila veliko, vpisala tudi predsednik republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski in makedonska ministrica za kulturo Bisera Kostadinovska Stojčevska.

Akiju so se zadnjič poklonili tudi številni makedonski glasbeniki, prebivalci Skopja pa so mu prižgali sveče in prinesli rože.

Dan kasneje pogreb v Zagrebu

V četrtek popoldan so se Akiju poklonili tudi v Zagrebu, kjer je pevec leta 1975 ustanovil legendarno zasedbo Parni valjak. V ožjem krogu družine in prijateljev je bil pokopan na pokopališču Mirogoj.

Že več dni pa se zanj že nabirajo rože in prižigajo sveče pred Hrvaškim narodnim gledališčem.

PREBERITE ŠE:

Komentari

Vaš komentar