Poslavlja se legenda akcijskih filmov Bruce Willis

Magazin 30. Mar 202219:56 > 31. Mar 2022 17:48
Bruce Willis
Foto: Profimedia

Družina ameriškega igralca in legende akcijskih filmov Brucea Willisa je sporočila, da se 67-letni igralec zaradi diagnoze, ki vpliva na njegove kognitivne sposobnosti, poslavlja s filmskih platen.

Igralec Bruce Willis zapušča Hollywood in filmska platna. Novico o tem sta prek družbenih omrežij sporočili njegova soproga Emma Heming-Willis in nekdanja soproga Demi Moore. Kot sta zapisali, je bila Willisu diagnosticirana afazija, ki vpliva na igralčeve kognitivne sposobnosti.

“Po temeljitem premisleku se Bruce poslavlja od svoje igralske kariere, ki mu je veliko pomenila,” je v skupni izjavi še zapisala družina, ki se je sicer zahvalila za vso ljubezen, sočutje in podporo.

Afazija je motnja govora. Po pisanju Slovenskega društva za nevroznanost se ta kaže v različnih oblikah komunikacije, in sicer razumevanju govora, govorjenju, pri branju, pisanju in v splošnem pri sporazumevanju z drugimi.

Willis je sicer prekaljeni igralski maček, širši javnosti pa je znan predvsem po akcijskih filmih Umri pokončno. Igralsko kariero je začel v 80. letih prejšnjega stoletja, večjo prepoznavnost in slavo pa je požel nekaj let pozneje. Poleg franšize Umri pokončno, je nastopal tudi v filmih Šesti čut, Armagedon, Šund. Za svoje vloge v različnih filmih je bil nominiran za šest zlatih globusov in tri emmyje.

Z nekdanjo soprogo in igralko Moore ima tri hčerke, z zdajšnjo ženo pa dve.

Komentari

Vaš komentar