Hrvaška vlada Baby Lasagni podelila bogato denarno nagrado, a je ni sprejel

Magazin 16. Maj 202411:25 4 komentarji
baby lasagna
Baby Lasagna na sprejemu v Zagrebu (Foto: AndrejPlenkovic/x)

Kljub temu da je hrvaški predstavnik Baby Lasagna na Pesmi Evrovizije ostal brez zmage, ima prepričljivo podporo Hrvatov. Tudi vlade, ki mu je podelila bogato nagrado, a je ni sprejel.

Hrvaškemu evrovizijskemu predstavniku Marku Purišiću, ki nastopa pod umetniškim imenom Baby Lasagna, so stavnice vseskozi napovedovale prepričljivo, kar 50-odstotno možnost za zmago, ki pa jo je na koncu odnesel švicarski predstavnik Nemo. Hrvaški predstavnik pa je finalni večer končal na drugem mestu.

Hrvaška vlada pod vodstvom premierja Andreja Plenkovića mu je za ta dosežek namenila posebno priznanje v obliki denarne nagrade – 50.000 evrov, piše Dnevnik.hr.

Premier je Baby Lasagni in njegovi ekipi iskreno čestital ter poudaril pomen tega uspeha za Hrvaško.

“To je fascinanten rezultat in iskreno se zahvaljujemo tako njemu kot mestu Zagreb za dobrodošlico. To so bili čudoviti trenutki sijajnega mladeniča in njegove ekipe,” je povedal Plenković in dodal, “podelili mu bomo 50.000 evrov nagrade”.

Čeprav Baby Lasagna na letošnji Evroviziji ni zmagal, je ob vrnitvi domov doživel topel sprejem. V Zagrebu se je zbralo več kot 10.000 ljudi, ki so z navdušenjem pozdravili svojega junaka.

Se je pa zdaj oglasil tudi Baby Lasagna, ki je povedal, da tega denarja ne more sprejeti in da želi, da gre denar v humanitarne namene.

“Zahvaljujem se hrvaški vladi za 50.000 evrov denarne nagrade. Vendar tega denarja ne morem sprejeti. Lahko bi navedel veliko razlogov, zakaj, a prvi, najpomembnejši in dovolj dober, je, da je veliko drugih posameznikov in organizacij, ki jim bo ta denar veliko bolj pomagal,” je zapisal v Instagramovi zgodbi.

Foto: Baby Lasagna/Instagram

Komu želi podariti denar

Plenkovića je prosil, naj teh 50.000 evrov donira naprej.

“Zato gospoda Plenkovića prosim, naj v mojem imenu in v imenu hrvaške vlade 25.000 evrov donira Zavodu za pediatrično onkologijo in hematologijo v bolnišnici Mladen Ćepulić. Ostalih 25.000 evrov pa bi rad namenil Zavodu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvnih matičnih celic KBC Zagreb. Hvala,” je sporočil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje