Hrvaški policisti v filmski akciji prijeli domnevnega požigalca (VIDEO)

Svet 21. Jul 202410:53 0 komentarjev
požigalec, Trogir
Foto: zajem zaslona/Youtube

Hrvaška policija je prijela 35-letnega Hrvata, ki naj bi zanetil gozdni požar v bližini večjih turističnih naselij blizu Splita. Požar je lokaliziran, a še ni pogašen.

Hrvaški policisti so kriminalistično preiskavo požara na območju Segeta Donjega 18. julija 2024 končali s filmsko akcijo prijetja osumljenca.

V času, ko so gasilci krotili ognjene zublje, se je pokazalo, da obstaja sum, da je bil požar podtaknjen. To je potrdil v petek opravljeni ogled kraja dogodka, poročajo hrvaški mediji, na podlagi česar so policisti včeraj zjutraj prijeli 35-letnega državljana Hrvaške. Ujeli so ga na avtobusu in nato tudi objavili posnetek aretacije.

Ta pokaže, kako policisti prekrižajo pot avtobusu. Voznik, ki je bil verjetno obveščen o njihovi nameri, jim odpre vrata. Policisti nato primejo moškega, ki je sedel na zadnjem avtobusu ter ga zunaj avtobusa vklenejo.

Osumljenec naj bi po navedbah policije v četrtek okoli sedme ure popoldne namenoma zanetil ogenj v borovem gozdičku v Trogiru, ki na eni strani meji na apartmajsko naselje in hotel z okoli 2.500 gosti, na drugi pa na avtokamp z okoli 1.900 gosti.

Požar je zajel osem hektarjev borovega gozda. Osumljenec je tako po navedbah policije ogrožal življenja ljudi in premoženje večjega obsega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!