Iz Bele hiše se je moral posloviti “poveljnik”, ki je grizel tajne agente

Svet 05. Okt 202312:16 2 komentarja
Nemški ovčar Commander
Commander v družbi ameriškega predsedniškega para. (Foto: PROFIMEDIA)

Odkar je nemški ovčar Commander leta 2021 prestopil prag Bele hiše, je bil vpleten v najmanj enajst incidentov z ugrizi. Zdaj je bila sprejeta odločitev, da bo svoj dom moral zapustiti, saj je ugriznil številne agente tajne službe in druge zaposlene.

Dveletnega nemškega ovčarja družine Biden po imenu Commander (Poveljnik), ki se je v Belo hišo vselil leta 2021, so po poročanju ameriške televizije CNN začasno umaknili na neznano lokacijo, medtem ko se bodo odločili, kaj storiti z njim.

“Predsedniku in prvi dami je zelo pomembna varnost vseh, ki delajo v Beli hiši, in tistih, ki ju vsak dan varujejo,” je povedala tiskovna predstavnica prve dame ZDA Jill Biden.

Ameriški mediji namreč poročajo, da je bil pes predsednika Bidna vpleten v več primerov agresivnega vedenja, kot je bilo znano doslej. Tajna služba je septembra priznala, da je ugriznil enajst njenih agentov, vendar je televizija CNN nedavno poročala, da je bilo dejansko število še višje in da je Commander večkrat ugriznil tudi druge uslužbence v Beli hiši.

Nemški ovčar Commander Nemški ovčar Commander
Foto: PROFIMEDIA
Nemški ovčar Commander Nemški ovčar Commander
Foto: PROFIMEDIA
Nemški ovčar Commander Nemški ovčar Commander
Foto: PROFIMEDIA

Commander je sicer že drugi Bidnov pes, ki so ga zaradi agresivnega vedenja morali umakniti iz domovanja trenutnega ameriškega predsednika. Nemški ovčar Major je prav tako pogosto grizel uslužbence Bele hiše in osebje varnostnih služb, zato ga je družina Biden poslala k prijateljem v domači Delaware.

Agresivno vedenje psov v Beli hiši so novinarji in strokovnjaki sicer v preteklosti večkrat pripisovali stresnim razmeram v uradni rezidenci predsednika ZDA v Washingtonu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje