Janković spet pri Vučiću, ta se mu zahvaljuje za vse nasvete

Svet 08. Sep 202415:01 15 komentarjev
Janković in Vučić v Loznici
Foto: Aleksandar Vučić/Facebook

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je na Facebooku objavil, da se mu je med obiskom mesta Loznica pridružil ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem se mu je Vučić zahvalil za vse nasvete in dodal, da ga pričakuje tudi v Beogradu.

Župan slovenske prestolnice Zoran Janković je znova obiskal srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Tokrat se mu je pridružil v Loznici, mestu, ki so ga zadnje mesece zaznamovali protesti proti rudniku litija, ki ga želi podjetje Rio Tinto izgraditi v tamkajšnji dolini Jadar.

“Zahvaljujem se mu za nasvete in ideje, kako izboljšati samo mesto in življenje ljudi. Veliko smo že naredili, moramo in zmoremo pa še več,” je ob fotografijah zapisal Vučić. “Zoranove izkušnje in rezultati so ogromni, pričakujem ga tudi v Beogradu in se veselim nadaljnjega sodelovanja pri številnih projektih,” je dodal.

Da sta si Vučić in Janković naklonjena, nakazujejo številni obiski. Kot smo poročali, sta se v začetku marca srečala na slovenskem dvorcu Zemono, nenajavljeni obisk pa je zmotil zunanje ministrstvo, na kar so po informacijah N1 opozorili tudi srbsko veleposlaništvo v Ljubljani. Vučić je sicer ob dnevu srbske državnosti pred dvema letoma Jankoviću tudi podelil državno odlikovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje