Janković sporočil Vučiću: V nedeljo bom zmago proslavil z vami

Slovenija 28. Maj 202421:57 12 komentarjev
Otvoritev center Rog
Župan Ljubljane Zoran Janković (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Ljubljanski župan Zoran Janković se mudi v Beogradu, kjer je pred prihajajočimi lokalnimi volitvami nagovoril privržence vladajoče stranke SNS in predsednika Aleksandra Vučića. "Veste, zame je Ljubljana najlepše mesto na svetu, a bo Beograd, če bo nadaljeval s takim tempom, na isti ravni kot Ljubljana," je povedal.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je pred prihajajočimi srbskimi lokalnimi volitvami v Beogradu udeležil srečanja podpornikov vladajoče stranke SNS in liste “Aleksander Vučić – Beograd jutri”.

“Ponosen sem, da sem danes tukaj, saj sta Ljubljana in Beograd pobrateni mesti,” je po poročanju srbske agencije Tanjug zbranim v nagovoru dejal Janković. “Danes sem tukaj v Beogradu z družino, bil sem na konvenciji v Kragujevcu, to je bila izjemna zmaga in v nedeljo bom to zmago proslavil z vami. Srečno v nedeljo,” je dejal Janković.

Poudaril je tudi, da je ponosen, da bo srbska prestolnica leta 2027 gostila razstavo Expo. “To je nekaj neverjetnega, ko en Beograd premaga mesta iz Evrope, Amerike in Azije,” je dodal. Ocenil je, da bo potrebno veliko truda in dela, a Janković meni, da bo Expo v Beogradu najboljši.

Ljubljanski župan je dodal, da si želi, da bi bodoči beograjski župan na tem področju sodeloval z vlado, premierjem in predsednikom države. “Veste, zame je Ljubljana najlepše mesto na svetu, a bo Beograd, če bo nadaljeval s takim tempom, na isti ravni kot Ljubljana,” je še povedal. “Srečno Beograd in srečno Srbiji,” je sklenil.

Zbrane so na shodu nagovorili tudi kandidat stranke SNS za župana Aleksandar Šapić in predsedniki koalicijskih strank, poroča Tanjug.

Da sta si Vučić in Janković naklonjena, nakazujejo številni obiski. Kot smo poročali, sta se v začetku marca srečala na slovenskem dvorcu Zemono, nenajavljeni obisk pa je zmotil zunanje ministrstvo, na kar so po informacijah N1 opozorili tudi srbsko veleposlaništvo v Ljubljani. Vučić je sicer ob dnevu srbske državnosti pred dvema letoma Jankoviću tudi podelil državno odlikovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje