Japonska princesa zaradi poroke brez naziva in milijona

Magazin 27. Sep 202110:36 > 12:12 0 komentarjev
Princess Mako in njen zaročenec Kei Komuro
Profimedia

Japonska princesa Mako ne bo prejela 1,16 milijona evrov, ki bi ji pripadali ob predaji kraljevega statusa. Princesa se bo kraljevemu nazivu odrekla zaradi bližajoče se poroke z nekdanjim sošolcem in pravnikom Keiem Komurom, ki je v japonski javnosti in kraljevih krogih zelo nepriljubljen.

Japonska princesa Mako po dogovoru z japonsko vlado ne bo prejela izplačila, ki bi ji po japonskih zakonih pripadalo ob tem, ko se bo odrekla kraljevemu nazivu. Princesa se je za to odločila zaradi poroke z zaročencem in nekdanjim sošolcem Keiem Komurom. Par je zaročen od leta 2017.

Princesa Mako bo morala kraljevi status predati zaradi zakonov, ki veljajo pri porokah med člani kraljeve hiše in običajnimi ljudmi, veljajo pa samo za ženske. Nekdanji cesar Akahito, ded princese Mako, se je lahko poročil zunaj kraljevih krogov in kljub temu ohranil svoj status. Vsakemu, ki se odpove kraljevemu nazivu, bi po zakonih pripadalo enkratno izplačilo, v primeru princese Mako bi znašalo približno 1,35 milijona ameriških dolarjev (1,16 milijona evrov), vendar ga po dogovoru z vlado ne bodo izplačali.

Poroko že večkrat prestavila

Princesa naj bi se statusu odpovedala zaradi velike nepriljubljenosti njenega zaročenca in številnih kritik v javnosti. Par je poroko že večkrat prestavil, saj naj bi potreboval več časa za razmislek o svoji prihodnosti. Japonski mediji pravijo, da naj bi se par po poroki preselil v Združene države Amerike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!