Kako se je usodne noči gibal pogrešani Matej Periš

Svet 13. Jan 202210:07 > 11:18 1 komentar
Matej Periš: posnetki nadzorne kamere
Posnetki nadzorne kamere

Srbska policija je rekonstruirala gibanje pogrešanega Splitčana Mateja Periša na osnovi varnostnih kamer. Mladeniča so zadnjič videli v bližini reke Save, v sredo pa so potrdili, da je posnetek, v katerem nekaj ali nekdo plava v reki, pristen, vendar ni potrjeno, da je na posnetku res pogrešani Periš.

Matej Periš, 27-letni Splitčan, je še vedno pogrešan, danes pa teče 14. dan iskalne akcije. Srbska policija je rekonstruirala dogajanje s pomočjo varnostnih kamer, kako naj bi se gibal usodne noči s 30. na 31. decembra, poroča N1 Hrvaška.

Periš je zapustil klub Gotik ob 1.43 in nato stekel na Karađorđevo ulico. To je bil eden prvih posnetkov, na podlagi katerega je policija posumila, da je na njem Periš. Nato se je oseba s Karađorđeve ulice pomikala proti Brankovemu mostu, večino časa pa je tekla.

“Ugotovili smo, da pred ali za njim ni nikogar, ki bi ga preganjal, se pogovarjal z njim oziroma imel kakršnokoli interakcijo, razen ko je želel vstopiti v taksi,” so dejali policisti.

Taksist ga ni sprejel, ker je že imel načrtovano vožnjo

Policija je kasneje potrdila, da je na posnetkih v bližini kluba Gotik res Periš. “Naslednja lokacija je znova Karađorđeva ulica, nato je pot nadaljeval čez Brankov most. To je tudi edina komunikacija na njegovi trasi gibanja,” so dodali.

Periš je poskušal ustaviti taksi, vendar ga voznik ni sprejel. Voznika taksija je policija identificirala, ta pa jim je povedal, da ga je zavrnil, saj je že imel načrtovano vožnjo. Potem je Periš nadaljeval pot po Karađorđevi ulici in zavil na Travniško ulico ter stekel proti križišču z ulico Brače Krsmanović. Ves čas se je gibal sam.

Ob 1.51 je prispel do restavracije Savanova na promenadi, se nato gibal v bližini restavracije in nadaljeval ob promenadi proti reki.

“Kasneje Periša niso opazili v noben delu mesta, niti na promenadi, prav tako se ni vračal po isti poti,” so pojasnili srbski policisti.

Matej Periš
Posnetki nadzornih kamer/Nova.rs

Posnetek pristen, vendar ni potrditve, da je na njem Periš

V zadnjih dneh je bilo tudi veliko špekulacij glede posnetka s Save, na katerem se vidi nekaj v reki, vendar policija ni potrdila, da je na posnetku Periš. Lociranje telefona pogrešanega prek baznih postaj bi lahko kazalo, da se je premikanje dogajalo v reki.

“Čas in gibanje objekta na posnetku se skladata z gibanjem Periševega telefona. Pregledali smo vse razpoložljive posnetke z reke in pogrešanega nismo našli,” so dejali policisti.

Ob tem niso potrdili, da je na posnetku pogrešani 27-letni Splitčan, ob tem prav tako niso potrdili, da je bil v reki. Lociranje signala njegovega telefona prek baznih postaj bi lahko kazalo, da je v bližini Velikega vojnega otoka, vendar potapljači ob pregledovanju struge niso našli pogrešanega.

V Begradu tudi hrvaški kriminalisti

Na začetku tedna so v Beograd prišli tudi hrvaški policisti. Kot je včeraj povedal načelnik kriminalistične policije Hrvaške Antonio Gerovac, so prijatelji Periša, ki so bili z njim na zabavi v Gotiku, uspešno prestali poligraf, v prihodnjih dneh pa bodo znova govorili z njimi.

Iskanje pogrešanega še naprej poteka v vodi in na širšem območju Beograda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje