Kaj je njegova skrivnost? Sloviti kapitan Kirk je že 30 let videti enako

Magazin 23. Feb 202413:54 0 komentarjev
William Shatner
Foto: PROFIMEDIA

V svetu zabave je malo ikon, ki imajo tako močan in trajen vpliv kot William Shatner, legenda filmskega in televizijskega sveta, najbolj znan kot kapitan James T. Kirk iz kultne serije Zvezdne steze. Čeprav bo kmalu dopolnil 93 let, se njegov videz skozi desetletja praktično ni spremenil.

William Shatner je kanadski igralec, režiser, producent pevec in komik. Najbolj je znan po svoji vlogi kapitana Jamesa T. Kirka v televizijski seriji Zvezdne steze (Star Trek), ki se je prvič predvajala leta 1966.

Poleg igralstva se je izkazal tudi kot režiser in producent. Raznolika kariera mu je prinesla več nagrad, med drugim emmyja za vlogo v seriji Zvezde na sodišču (Boston Legal).

Leta 2021 je Shatner doživel še eno čudovito izkušnjo. Takrat je namreč poletel v vesolje in tako postal najstarejši človek, ki je kdaj dosegel vesolje. Svojo pot je opravil v kapsuli podjetja Blue Origin, katerega lastnik je eden najbogatejših ljudi na svetu, ustanovitelj spletnega trgovca Amazon, Američan Jeff Bezos.

22. marca, ko bo Shatner praznoval 93. rojstni dan, pa na velika platna prihaja njegov dokumentarec You Can Call Me Bill. V intervjuju za Variety je povedal, da se je za projekt odločil, ker je razmišljal o lastni smrtnosti in pred seboj nima več veliko let.

William Shatner
Foto: PROFIMEDIA

“V preteklosti sem zavrnil veliko ponudb za snemanje dokumentarnih filmov, vendar mi zdaj ni ostalo veliko časa,” je dejal. “Ne glede na to, ali umrem, medtem ko govorim z vami ali čez 10 let, je moj čas omejen, tako da je to zelo pomemben dejavnik, da sem se odločil za film. Imam vnuke. Ta dokumentarec je način, da jih dosežem tudi po svoji smrti.”

Shatnerjev dokumentarni film bo popisal neverjetne vrhunce njegove slavne kariere, vključno z njegovo vlogo v filmih Zvezdne steze. Dejal je, da film ne bo obnova njegove kariere, temveč priložnost, da spregovori o nečem novem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!