Ko so prišli v hišo poštarja, so videli prizor, ki ga ne bodo pozabili

Magazin 18. Jan 202410:53 3 komentarji
Poštar več let ni raznašal pisem
Foto: PROFIMEDIA

Deutsche Post, nemško poštno podjetje, je prejelo anonimno sporočilo, v katerem je avtor trdil, da v zadnjih štirih letih na tisoče pisem ni bilo dostavljenih na naslove prejemnikov. O tem so v podjetju nemudoma obvestili policijo.

Poštar v kraju Papenburg v Spodnji Saški je pisma hranil pri sebi doma, namesto da bi jih dostavil naslovnikom. Nabralo se jih je kar 30.000, poročanje nemških medijev povzema portal Fenix.

Po anonimni prijavi 2. januarja je nemška pošta poklicala policijo, tiskovna predstavnica podjetja pa je v torek v Hamburgu povedala, da poštar ne dela več pri njih in da se je strinjal s sporazumno odpovedjo.

Na podlagi informacij, objavljenih v lokalnih medijih, je poštar nehal razvažati pošto že pred štirimi leti, doma pa se mu je nabralo približno 30.000 pisem in revij, ki jih ni dostavil naslovnikom.

Tiskovni predstavnik policije v Emslandu je potrdil, da so sprožili preiskavo. “Obstaja ogromna količina pošte, ki jo je treba pregledati. Odkrili smo pravo skladišče nedostavljene pošte,” je dejal.

Nemška pošta zdaj skrbno pregleduje najdene pakete, ki jih bodo odposlali prejemnikom. “Če to v posameznih primerih ni mogoče, bodo paketi vrnjeni pošiljatelju s pisnim pojasnilom,” je povedala tiskovna predstavnica nemške pošte.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje