Legendarni hrvaški selektor Ćiro Blažević pozval k cepljenju

Magazin 30. Jun 202112:45 > 15:19 1 komentar

Nekdanji nogometni trener in selektor hrvaške nogometne reprezentance Miroslav Ćiro Blažević je javno pozval k cepljenju proti covidu-19. Kot je dejal, zavračanje cepljenja vodi v razmere, v katerih je bil na evropskem nogometnem prvenstvu hrvaški krilni napadalec Ivan Perišić. Zaradi pozitivnega testa na koronavirus je moral v desetdnevno karanteno.

Hrvaški reprezentant in krilni napadalec Ivan Perišić je zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus svoje nastope na evropskem nogometnem prvenstvu končal v osmini finala. Zaradi desetdnevne karantene tako ni odigral tekme proti Španiji, ki je Hrvaško na koncu tudi izločila. Nogometaš sicer svojo karanteno preživlja v enem izmed hotelov v Rovinju.

Perišić ni bil cepljen

“Nemogoče je za kogarkoli ugotoviti, kje se je okužil. Tega ne vemo, pa tudi brezpredmetno je o tem govoriti,” je pred dnevi za hrvaške medije dejal Tomislav Pacak, tiskovni predstavnik Hrvaške nogometne zveze (HNS). Zaradi varovanja osebnih podatkov pa HNS tudi ni želel razkriti, ali je bil Perišić proti covidu-19 cepljen.

Kot navajajo hrvaški mediji, od 55 članov hrvaške delegacije na letošnjem Euru je bilo zgolj šest takšnih, ki niso bili cepljeni ali preboleli novega koronavirusa, med njimi naj bi bil tudi Perišić, je za hrvaški medij 24sata potrdil njegov oče Ante. 

Ćiro prejel Sputnik V

Da je cepljenje nujno, je v oddaji Pressing za hrvaški N1 poudaril Miloslav Ćiro Blažević, nekdanji nogometni trener in nekdanji selektor hrvaške reprezentance. Na vprašanje, kaj bi sporočil nogometašem, ki se nočejo cepiti, je dejal, da je Perišić dober primer tega, da se morajo cepiti.

Kot je dodal, se čudi HNS in tudi hrvaškemu selektorju Zlatku Daliću, da nista poskrbela za cepljenje igralcev. Kot je še poudaril, bi se moral igralec cepiti ne samo zaradi sebe, temveč tudi zaradi svojih kolegov.

86-letni Blažević je bil med prvimi, ki so se cepili proti covidu-19, po odmerek cepiva pa je odšel kar v Srbijo, kjer je prejel rusko cepivo Sputnik V. Takrat se je na račun cepiva tudi pošalil, da je vsak dan bolj podoben ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje