Liga NBA kaznovala Dončića in soigralce zaradi živahnosti

Svet 19. Maj 202207:08 > 10:02
Delite:
Luka Dončić
Foto: PROFIMEDIA

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je Dallas Mavericks Luke Dončića še drugič naložilo kazen iz istega razloga: preveč živahne klopi. Liga je še drugič Dallasu izrekla kazen – tokrat 50.000 dolarjev. Ekipa je zanjo izvedela nekaj ur pred prvo tekmo finala zahodne konference proti Golden State Warriors, ki so nato zmagali s 112:87.

Predsednik ligaških operacij lige NBA Byron Spruell je kazen zaradi “neustreznega vedenja ekipe na klopi” izrekel nekaj ur pred začetkom konferenčnega finala. Prvo tekmo so bili sicer Luka Dončić in soigralci brez možnosti za zmago, saj je Golden State slavil s 112:87 in povedel v seriji. Igra se na štiri zmage. Dončić je bil na prvi tekmi brez pravih rešitev in je tekmo končal z 20 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami, jezo po porazu pa bo poskušal pretvoriti v zagon za ustrezen odgovor v sobotnem drugem dejanju.

Spruell je dodal, da višina globe odraža “predhodne prekrške” ekipe med končnico. Vodstvo lige je presodilo, da je burno obnašanje košarkarjev in strokovne ekipe Dallasa na klopi preseglo mejo – v nekaterih primerih dobesedno – med sedmo tekmo polfinala zahoda.

V sporočilu za javnost so pri ligi NBA zapisali, da so v Arizoni “več igralcev in član trenerskega štaba dalj časa stali v bližini moštvene klopi in bili na igrišču ali posegli v igro med tekmo” pri zmagi na odločilni sedmi tekmi s 123:90 nad Phoenix Suns. “Vem za globo. Samo poskušam ugotoviti, kaj smo naredili narobe, da smo dobili kazen, bomo videli,” je dejal trener Dallasa Jason Kidd, ko so se pojavili namigi o kazni vodstva lige. Dallas je podobno kazen lige prejel že v prvem krogu 6. maja proti Utah Jazz; takrat je klubsko vodstvo plačalo 25.000 dolarjev.

Komentari

Vaš komentar