Mati dečka, ki je sam prebegnil iz Ukrajine: Na vlak sem ga dala iz obupa

Svet 08. Mar 202210:14 > 09. Mar 2022 19:36 1 komentar
Deček
Slovaška policija

Potem ko je srca javnosti ogrel 11-letni deček, ki je sam prepotoval iz Ukrajine v Slovaško, se je oglasila njegova mati Julia Pisecka. Pravi, da je dečka dala na vlak iz obupa, sama pa ni mogla z njim, saj je morala ostati v Ukrajini, kjer skrbi za invalidno mater.

V nedeljo smo poročali o 11-letnem ukrajinskem dečku, ki je sam prepotoval iz Ukrajine v Slovaško. S sabo je imel le plastično vrečko, potni list in telefonsko številko sorodnika v Bratislavi, ki mu jo je mama Julia Pisecka zapisala na roko. Pisecka je za Guardian pojasnila, da je sina na vlak za Slovaško poslala iz obupa.

Na vlak se je vkrcal blizu jedrske elektrarne v Zaporožju, ki je bila prejšnji teden napadena. Pisecka je pojasnila, da jugovzhodne Ukrajine z njim ni mogla zapustiti, saj mora skrbeti za invalidno mater. “Zelo sem hvaležna, da ste rešili življenje mojemu otroku,” je Pisecka dejala v videosporočilu, ki ga je konec tedna objavila na Facebooku. “V vaši mali državi so ljudje z velikimi srci,” je dodala.

“Sem vdova in imam več otrok. Rada bi se zahvalila slovaški mejni policiji in prostovoljcem, ki so skrbeli za mojega sina in mu pomagali prečkati mejo. Zraven mojega mesta je jedrska elektrarna, na katero streljajo Rusi. Mame nisem mogla pustiti, ne more se premikati,” je dejala.

Slovaška policija, ki je dečka opisala kot “junaka”, je dejala, da so zanj po prehodu meje poskrbeli slovaški mejni policisti. Oblastem je uspelo izslediti dečkovega sorodnika v Bratislavi in poskrbeti, da je do njega zares prišel, je poročal Guardian. Slovaško ministrstvo za notranje zadeve je na Facebooku zapisalo, da je deček “s svojim nasmehom, neustrašnostjo in odločnostjo, ki so vredni pravega heroja, osvojil srca vseh”. Dodali so, da so ga oblasti “pogrele in mu dale hrano in pijačo”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje