Mislili so, da ga ne bo več, a je izgubljeni kuža po 41 dneh sam našel pot domov

Navdih 12. Maj 202406:20 1 komentar
Jindo
Pes pasme Jindo. Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Iz Južne Koreje prihaja zgodba s srečnim koncem. Pred več kot enim mesecem se je 20 kilometrov od doma izgubil psiček Hong-min. Nato pa po 41 dneh kar sam našel pot domov.

Konec marca se je v Južni Koreji izgubil še ne eno leto star psiček z imenom Hong-min. Neznano kam je pobegnil med pasjo konvencijo. Njegov lastnik Yoon Jeong-sang sklepa, da so psička prestrašili glasni zvoki in pasji lajež.

Ker je konvencija potekala približno 20 kilometrov od njegovega doma, psiček sam ni več našel domov, iskanja Jeong-sanga pa so se izkazala za neuspešna. Več kot en mesec je lastnik obiskoval okoliška zavetišča, a se je za ljubljenčkom izgubila vsaka sled.

Nato pa se je na njegovo presenečenje pes 3. maja – po 41 dneh – prikazal na dvorišču pred hišo.

Lastnik je domačim medijem pripovedoval, da je bil doma, ko je naenkrat zaslišal lajež drugih psov. Ko je odšel ven, pa je na dvorišču opazil rjavi kožuh pogrešanega Hong-mina.

„Hong-min, ali si to ti?“ je poklical in se neizmerno razveselil, ko je ugotovil, da je pred hišo res njegov hišni ljubljenček, piše Independent.

Še bolj ga je presenetilo in pomirilo, da je bil psiček pasme Jindo v dobrem stanju – imel je le nekaj klopov. Po prvotnem šoku si je pes hitro opomogel, je povedal lastnik.

Lastnik je po vrnitvi dejal, da ni presenečen, da je Hong-min našel pot nazaj. “Že kot mladiček je bil pameten in je nenavadno hitro usvojil osnovne ukaze, kot sta sedi in vstani,” dodaja Jeong-sang.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje