Najbolj iskani italijanski mafijec se iz kome ne bo zbudil

Svet 22. Sep 202322:11 1 komentar
Policija v Palermu prijela mafijskega šefa Matteo Messina Denaro.
Carabinieri/Handout via REUTERS

Mafijskega šefa Mattea Messino Denara, ki so ga januarja prijeli po 30 letih bega, bodo nocoj odklopili z naprav, ki ga ohranjajo pri življenju. Nekdanji šef sicilijanske Cosa Nostre je zaradi raka na črevesju padel v komo iz katere se ne bo zbudil. Nekdaj najbolj iskani ubežnik v Italiji je bil vpleten v številne umore in atentate. Med drugim tudi v eksploziji, ki sta ubili borca proti mafiji Giovannija Falconeja in Paola Borsellina.

Nekdaj najbolj iskani mafijec v Italiji Matteo Messina Denaro je v nepovratni komi, je za italijansko tiskovno agencijo Ansa povedal vir iz bolnišnice v L’Aquili, kjer se mafijski šef zdravi na varovanem oddelku.

Messina Denarovo zdravstveno stanje je tako slabo, da se iz kome ne bo več zbudil, po poročanju Anse pa ga bodo zdravniki danes zvečer odklopili z naprav, ki ga ohranjajo pri življenju.

Eden izmed nekdanjih šefov sicilijanske Cosa Nostre že dalj časa trpi za rakom na črevesju. Avgusta naj bi uspešno prestal operacijo črevesja, vendar je bolezen pustila nepopravljive posledice za njegovo zdravje, še piše Ansa.

Mafijca so policisti po 30 letih bežanja prijeli januarja letos med obiskom zasebne bolnišnice v Palermu. Vse od leta 1993 je bil Diabolik, kot so ga poznali v mafijskih krogih, najbolj iskan ubežnik v Italiji.

Messina Denaro je bil v devetdesetih vpleten v številne umore in atentate. Najbolj sta odmevali eksploziji, ki sta ubili tožilca in takrat glavnega borca proti mafiji Giovannija Falconeja in njegovega pomočnika Paola Borsellina. Mafija je z njim na čelu ugrabila in nato ubila 12-letnega Giuseppeja Di Mattea, s čimer je poskušala utišati njegovega očeta Santina, ki je bil eden od skesancev.

Z drugimi mafijskimi šefi je Messina Denaro naročil tudi spodleteli atentat na televizijskega voditelja in novinarja Maurizia Costanza, Cosa Nostra pa je pod njegovim vodstvom izvedla tudi bombne napade, ki so v Rimu, Firencah in Milanu ubili ter ranili več deset ljudi. Za vsa ta dejanja je bil 61-letnik že v odsotnosti večkrat obsojen na dosmrtni zapor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje