V ZDA novo množično streljanje, letos povprečno več kot eno na dan

Svet 10. Apr 202316:43 > 18:41 3 komentarji
Streljanje ZDA, Kentucky
Profimedia

Pet oseb je umrlo in osem je ranjenih, je po streljanju v mestu Louisville v ameriški zvezi državi Kentucky sporočila tamkajšnja policija. Med mrtvimi je tudi strelec. Letos je bilo v ZDA že 140 primerov množičnih napadov s strelnim orožjem, čeprav je 10, april šele 100. dan v letu, poroča BBC.

Po streljanju v mestu Louisville v ameriški zvezi državi Kentucky je tamkajšnja policija sporočila, da je umrlo pet oseb, med njimi tudi strelec. Umrli so stari med 40 in 64 let. Ranjenih je osem oseb, med njimi je tudi policist, so dodali.

Policija je zaprla večje območje v mestu, preiskava pa še poteka.

Policisti so bili o streljanju obveščeni okoli 8.30 po lokalnem času, poroča britanska medijska hiša BBC. Na kraj so prispeli po treh minutah, nato je prišlo do obstreljevanja, v katerem so policisti strelca ubili.

Streljanje ZDA, Kentucky
Profimedia

Guverner Kentuckyja Andy Beshear je v solzah povedal, da je med žrtvami tudi njegov prijatelj oziroma prijateljica.

Po streljanju na osnovni šoli v zvezni državi Teksas maja lani je poskušal Beshear v Kentuckyju zaostriti zakonodajo glede dostopa do orožja, med drugim tako, da strelnega orožja ne bi mogli kupiti tisti, za katere bi sodišče odločilo, da so nevarni. Vendar republikanski predstavniki, ki imajo v Kentuckyju večino v zakonodajnem telesu, na to niso pristali, je pojasnjeval Beshear, ki prihaja iz vrst demokratov.

Letos je bilo v ZDA že več kot 140 primerov množičnih napadov s strelnim orožjem, čeprav je 10. april šele 100. dan v letu, poroča BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje