Napad v okolici Trogirja: enega moškega ustrelil, drugega naj bi ranil s sekiro

Svet 02. Apr 202406:42 > 13:59 0 komentarjev
Policijska kontrola v hrvaški Istri ob ugrabitvi
Simbolična fotografija (Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL/Bobo)

V ponedeljek zvečer je v naselju v bližini Trogirja napadalec v spopadu hudo ranil dva moška. Enega je večkrat ustrelil, drugega pa je poškodoval s sekiro. Nihče ni v smrtni nevarnosti.

V ponedeljek zvečer sta bila na Hrvaškem v spopadu hudo ranjena dva moška, je včeraj pozno zvečer sporočila hrvaška policija.

Spopad se je zgodil okoli 19.30 v kraju Kaštel Štafilić, ki leži ob obali med Trogirjem in Splitom. Tamkajšnja policija je hrvaškim medijem sporočila, da so bili v dogodku udeleženi trije moški.

Napadalec je enega ranil s streli, drugega pa napadel z ostrim predmetom, neuradno s sekiro. Oba moška se zdravita v bolnišnici. Splitska policija je danes naknadno sporočila, da nista v smrtni nevarnosti.

Storilec je pobegnil, a so ga policisti izsledili. Kriminalistična preiskava dogodka še poteka, poroča Index.hr.

Neuradne informacije: je napadalec poznal žrtvi?

Moški naj bi se spopadli zaradi parkiranja, neuradne informacije dalmatinskih medijev povzema hrvaški Index.

Napadalec naj bi najprej streljal na 46-letnega moškega, ko je bil ta še v avtomobilu. Ustrelil ga je v trebuh, zgornji del noge in desno stran prsnega koša, je sporočila policija.

Hrvaška gorska reševalna služba je potrdila, da je napadeni moški njihov član. Po neuradnih informacijah Slobodne Dalmacije naj bi bila napadalec in gorski reševalec soseda.

Moški, ki ga je napadalec napadel s sekiro, naj bi zaslišal strele in skupaj še z enim moškim stekel na pomoč ranjenemu reševalcu. To naj bi bil povod za napad. Napadalec mu je s sekiro počil lobanjo.

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek nasilnega spopada. Na njem je vidno, da skušata moška pomagati ustreljenemu gorskemu reševalcu, napadalec pa jima zagrozi s smrtjo in enega od njiju udari s sekiro. Nepoškodovani je napadalca zatem podrl na tla. Očividci so moškega pridržali do prihoda policije, poroča Jutranji list.

Po neuradnih informacijah je bil storilec pred 21 leti že ovaden zaradi poskusa umora in nedovoljene posesti orožja. Takrat naj bi danes 58-letni mornar z nožem dvakrat zabodel 18-letnika. Policisti so na njegovem domu našli puško M-48, naboje in tromblonsko mino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!