Našli truplo zadnjega pogrešanega po eksploziji v italijanski hidroelektrarni

Svet 12. Apr 202414:50 0 komentarjev
Reševalci in gasilci na prizorišču nesreče
Reševalci in gasilci na prizorišču nesreče (Foto: PROFIMEDIA)

Reševalne ekipe so danes odkrile truplo še zadnjega pogrešanega delavca po torkovi eksploziji v hidroelektrarni Bargi pri Bologni na severu Italije. Smrtnih žrtev je tako uradno sedem, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile oblasti.

V preteklih dneh so reševalci na poplavljenih delih obrata našli trupla šestih delavcev. Štirje delavci, ki so bili poškodovani v eksploziji, so po navedbah oblasti še vedno v bolnišnici. Od tega sta dva v kritičnem stanju.

Točen vzrok eksplozije v hidroelektrarni, ki jo upravlja podjetje Enel Green Power, še vedno ni znan. Glede na prve ugotovitve je pri delu na turbini na globini približno 30 metrov izbruhnil požar, nato pa odjeknila eksplozija. Ob tem je v elektrarno, ki leži ob akumulacijskem jezeru Suviana, vdrla voda.

Podjetje Enel Green Power je v sredo pojasnilo, da so v času nesreče izvajali testiranje zmogljivosti elektrarne in da so dela izvajali delavci podjetij Siemens, ABB in Voith.

Enel Green Power je v sredo zagotovil polno sodelovanje s preiskavo pri ugotavljanju vzrokov nesreče in napovedal ustanovitev dvomilijonskega sklada za žrtve in njihove družine. Direktor podjetja Salvatore Bernabei je ob tem zagotovil, da je bilo za varnost poskrbljeno, saj so dela načrtovali od leta 2022.

Tožilstvo v Bologni je odprlo preiskavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!